COMUNICAT CONJUNT DELS AJUNTAMENTS QUE HAN PARTICIPAT AL PROCICAT METROPOLITÀ CONVOCAT PER LA GENERALITAT DE CATALUNYA : Servei de Premsa

COMUNICAT CONJUNT DELS AJUNTAMENTS QUE HAN PARTICIPAT AL PROCICAT METROPOLITÀ CONVOCAT PER LA GENERALITAT DE CATALUNYA

18/07/2020

Els 13 ajuntaments dels municipis que avui han participant en el Procicat metropolità convocat per la Generalitat, convocat després de la reunió amb el president Quim Torra sol·licitada d’urgència pels alcaldes i alcaldesses, expressen de manera conjunta les següent consideracions.

Després d’un dia de reunions infructuoses, instades pel president Torra com a màxima autoritat competent, els ajuntaments de forma unànime expressen:

– No s’ha rebut per part del Govern una explicació clara i coherent sobre com aplicar als municipis les diferents mesures aprovades i publicades avui. El Procicat metropolità no ha generat un espai sòlid i corresponsable de debat i codecisió, tal i com demanen els alcaldes i les alcaldesses.

– Segueix sense estar garantit un sistema de detecció i seguiment de casos adequat.

– Els municipis han fet arribar un llistat de punts on es demana una major clarificació en els àmbits com el cultural, esportiu, comercial i les platges. El Govern s’ha compromès a fer un retorn d’aquestes punts demà mateix.

– Mentre això no succeeixi, els municipis aplicaran la normativa tal i com està redactada per l’autoritat competent, que és el Govern de la Generalitat.

– Si l’autoritat competent considera adient fet qualsevol canvi per ajustar les mesures d’acord amb les peticions dels ajuntaments i dels sector afectats, els municipis han expressat el compromís de fer-ho.

– La lluita contra la pandèmia és la prioritat dels municipis, que reiteren l’oferiment de cooperar en el control i la gestió a nivell local del contagi.Compartiu aquest contingut