Es constitueix la Taula Campus Sud al districte de les Corts : Servei de Premsa

Es constitueix la Taula Campus Sud al districte de les Corts

18/07/2020



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’objectiu és que el veïnat faci seu aquest espai els caps de setmana dinamitzat amb propostes d’activitats familiars i lúdiques

Es redactarà un Pla Director de la Zona Campus Sud que recollirà les aportacions i propostes dels nous usos

El districte de les Corts ha constituït la Taula Campus Sud amb l’objectiu d’articular una taula de diàleg estable entre les institucions i entitats de l’entorn per treballar conjuntament un espai que fomenti l’activitat i ús familiar els dies festius.

El regidor de les Corts, Joan Ramon Riera, ha presidit la constitució de la Taula i ha remarcat que “que obrim aquest espai de diàleg sobre una zona important del districte per impulsar activitats durant el cap de setmana. És una zona on diàriament es desenvolupa activitat universitària, d’investigació i professional, i volem que els caps de setmana el veïnat faci seu aquest espai amb propostes d’activitats familiars i lúdiques”.

 

 

Durant la sessió de constitució de la Taula s’han debatut diverses propostes per tal de definir els nous usos veïnals de la zona durant els caps de setmana i festius. Les aportacions es recolliran en un Pla Director amb la participació dels membres de la Taula i els actors implicats.

La Taula Campus Sud la formen representants de la Universitat de Barcelona (UB), Parc Científic de Barcelona (UB), Universitat Politènica de Catalunya (UPC), Nexo Residència d’Estudiants i Brunch Festival. La Taula és oberta a la incorporació de més entitats de l’entorn i s’emplaça a la tardor a una nova sessió.

 

 

La Zona Campus Sud és la zona delimitada pels carrers av. Doctor Marañón, av. Joan XXIII i l’av. Diagonal. En els darrers deu anys ha tingut lloc una transformació urbanística on s’ha prioritzat un model d’urbanisme més amable. S’ha guanyat espai per a vianants i s’ha fomentat una mobilitat més sostenible i segura, s’han creat llocs de trobada (per ex: la instal•lació de taules de ping pong), i s’ha obert l’espai esportiu de més de 7.000 m2 lliure i gratuït al Parc de la Bederrida, entre d’altres actuacions.

Ara, amb la creació de la Taula Campus Sud es vol seguir aquesta estratègia de guanyar espai per al vianant, fomentar el lleure esportiu i dinamitzar activitats d’oci i lúdiques pel gaudi de les famílies i el veïnat els caps de setmana.





Paraules clau

Les Corts/