Impuls del Pacte per Barcelona : Servei de Premsa

Impuls del Pacte per Barcelona

21/07/2020Temps estimat de lectura: 3 minuts

Aquesta tarda s’ha celebrat l’acte de presentació del document final del Pacte per Barcelona, que ha comptat amb representants dels grups polítics amb representació al Consistori i les entitats, organitzacions de l’àmbit econòmic, social, educatiu, cultural, esportiu i científic de Barcelona que hi han participat

L’alcaldessa, Ada Colau, el primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni, i els presidents i presidentes de tots els grups municipals, Ernest Maragall (ERC); Elsa Artadi (Junts per Catalunya); Mari Luz Guilarte (Ciutadans); Josep Bou (PP); i Manuel Valls (Barcelona pel Canvi), juntament amb representants d’organitzacions i entitats que han participat en aquest procés han presentat avui el document final del Pacte per Barcelona, després d’un ampli procés de participació i debat iniciat arran de l’emergència sanitària de la Covid-19.

L’acte de presentació també ha comptat amb la intervenció de Camil Ros (UGT), Javier Pacheco (CCOO), Àlex Goñi (PIMEC), Francina Alsina (Taula del Tercer Sector), Francesc Torres (UPC), Judith Carrera (CCCB), i Rafael Vilasanjuan (IS Global).

 

 

En la seva intervenció, l’alcaldessa ha destacat “l’exercici de responsabilitat, cessió i esforç en pro de l’acord, en un moment excepcional per les dificultats generades per la pandèmia, en un moment de crisi ”. Per a Colau, “Barcelona és absolutament capaç d’enfrontar reptes, amb valentia, innovació i sensibilitat davant les persones qué mes pateixen”. “No es tracta de recuperar ni reimpulsar sinó de transformar, i en això cal reforçar els serveis públics sense excuses”, ha seguit l’alcaldessa, que ha posat en valor l’exercici de coresponsabilitat que és aquest Pacte per Barcelona, on “l’Ajuntament ha de ser motor i liderar moltes de les respostes a aquests grans reptes i tenim molt clar que sols no ho podrem fer; cal que ho fem entre tots i totes i des de la coresponsabilitat del mon social, econòmic i empresarial, i com a reivindicació del municipalisme”.

Per la seva part, el tinent d’alcaldia d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda, Jaume Collboni, ha destacat que “governar la ciutat es co-governar, i aquest pacte és el dret d‘esperança de la ciutadania de Barcelona i el compromís amb major o menor entitat de pràcticament 200 entitats de la ciutat”. El primer tinent d’alcaldia ha remarcat com a grans valors del document i el procés presentat avui “el diàleg, el pacte i el consens”. “Avui som aquí per començar a donar aquestes respostes, i ha de ser l’inici de les respostes de què canviarà a les nostres vides, a la nostra ciutat i a les ciutats del mon, com prioritzarem els nostres serveis públics, com serà la política climàtica, de lluita ‘contra les desigualtats, en definitiva l’agenda urbana”, ha seguit Collboni, que ha reblat que “ens podíem haver conformat amb fer un pacte polític però hem triat la identitat d’aquesta ciutat, el pacte i l’escoltar-nos uns als altres per, en definitiva, sortir endavant i per guanyar el futur”.

El Pacte per Barcelona sorgeix com a eina des de l’Ajuntament de Barcelona per aprofitar tot el potencial de la ciutat per superar la crisi del Covid-19 i generar un nou impuls per a la ciutat, de manera consensuada amb els agents de l’àmbit econòmic, social, educatiu, cultural, esportiu i científic de Barcelona, i amb una visió metropolitana.

 

Document relacionat

Podeu consultar el document complet en aquest enllaç: Pacte per Barcelona. Un nou impuls per a la ciutat (PDF)

Paraules clau

COVID-19/

Anar a l'inici d'aquesta pàgina