L’Ajuntament de Barcelona posarà en marxa una oficina per a la captació de Fons Europeus de Reconstrucció : Servei de Premsa

L’Ajuntament de Barcelona posarà en marxa una oficina per a la captació de Fons Europeus de Reconstrucció

22/07/2020

Temps estimat de lectura: 3 minutsEl Consistori activa aquest servei per captar els fons de reconstrucció anunciats post Consell Europeu, intensificant també la màxima coordinació amb les delegacions a Brussel·les i Madrid des de l’Ajuntament

L’Ajuntament de Barcelona posarà en marxa un dispositiu integral per a la cerca i captació dels Fons Europeus anunciats en el marc del Fons Europeu de Reconstrucció amb l’objectiu de presentar projectes de ciutat que permetin aprofundir en la transició ecològica, la transició digital i la promoció de l’economia incidint de forma activa en la generació d’ocupació i la reactivació econòmica i social de la ciutat de Barcelona.

La creació de l’Oficina és un primer pas per al desplegament de l’estratègia europea de l’Ajuntament, inclosa en el Pla Barcelona Ciutat Global. En aquest sentit l’Ajuntament posarà en marxa una Oficina Conjunta liderada per l’àrea econòmica i l’àrea internacional de l’Ajuntament, que tindrà per objectiu identificar fons, acompanyar en el seu procés de certificació i en la presentació de projectes de ciutat que puguin ser susceptibles de ser finançats amb els Fons Europeus de Reconstrucció. La captació de finançament anirà de la mà d’un reforç en la incidència sobre polítiques europees, per tal que les prioritats polítiques de la Comissió s’ali niïn amb les necessitats de la ciutat en context post-covid.

L’Ajuntament de Barcelona crearà, entre d’altres, la Direcció de Captació de Recursos, comptant amb suport especialitzat conformat pels equips de promoció econòmica i relacions internacionals. A la vegada aquesta oficina treballarà amb perspectiva de col·laboració públicoprivada per aixecar projectes compartits entre el Consistori i la societat civil, que vagin encaminats a l’agenda de ciutat conformada per:

1. Aposta per una transició verda

2. Aposta per a una transició digital com a vector de creixement econòmic verd i inclusiu, i de reforç dels serveis públics

3. Aposta per la promoció econòmica de la ciutat

Aquests tres elements han de configurar l’aposta d’agenda urbana de la ciutat de Barcelona com una eina per incidir en la recuperació econòmica i l’impuls de la ciutat en els àmbits de la transició verda i transició digital, alhora que es reforcen les polítiques socials.

En aquest sentit l’Ajuntament de Barcelona ja ha sol·licitat al Govern de l’Estat la necessitat que els fons europeus es puguin conduir i decidir directament des de les grans ciutats de l’Estat com una eina d’assegurar-ne la seva execució i un major impacte en l’agenda de recuperació econòmica posterior a la crisis del covid-19.

Per al tinent d’alcaldia d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda, Jaume Collboni, “aquesta és una mostra més de l’aposta decidida de l’Ajuntament de Barcelona per ser motor de la recuperació econòmica i social de la ciutat després de la crisi generada per l’impacte del covid-19, aprofitant al màxim la potencialitat de Barcelona i treballant perquè les grans ciutats tinguin un paper clau en la sortida de la crisi”. Collboni ha destacat que “posem el coneixement, l’experiència i les ganes de Barcelona a treballar per captar els fons europeus i convertir-los en la palanca de la recuperació de la ciutat”. “Volem ser competitius des del minut zero i a primer nivell, coordinant-nos com a ciutat amb Brussel·les i Madrid perquè els fons arribin a Barcelona i es materialitzin en millores per la ciutadania”, ha reblat Collboni, que ha insistit en “la importància estratègica de les grans ciutats i les regions metropolitanes a l’hora d’impulsar activitat econòmica i fer de tractores de l’economia del conjunt del pais, i per això és hora de treballar reforçant aquest rol de les ciutats”.Compartiu aquest contingut

Paraules clau
economia/