Neix “Museus agraïts”, una iniciativa per agrair la feina dels professionals de l’acció social en l’atenció a les persones en situació de vulnerabilitat contra la pandèmia : Servei de Premsa

Neix “Museus agraïts”, una iniciativa per agrair la feina dels professionals de l’acció social en l’atenció a les persones en situació de vulnerabilitat contra la pandèmia

24/07/2020Temps estimat de lectura: 2 minuts

“Museus agraïts” és una iniciativa d’Apropa Cultura i l’Ajuntament de Barcelona i es canalitza a través de les administracions públiques amb competències de serveis socials i hi participen 20 museus

L’objectiu és el d’agrair a diversos col·lectius professionals de l’acció social el treball desenvolupat aquests llargs d’aquest dies

A partir de la setmana vinent i fins el 31 de desembre de 2020, les persones dels col·lectius i entitats podran accedir gratuïtament a tots els museus adherits a la campanya acompanyats de persones de l’entorn familiar

Apropa Cultura, xarxa de programadors culturals, lidera la campanya “Museus Agraïts” pensada per agrair la tasca de diversos col·lectius professionals i entitats que s’han dedicat en cos i ànima a mirar d’alleugerir la gravetat de la situació de moltes persones en risc d’exclusió social i les que estan en situació de vulnerabilitat.

La campanya s’adreça a treballadors, educadors, o integradors socials, i altres titulacions de personal que treballa a espais residencials (com ara residències de gent gran, persones amb discapacitat, amb un trastorn mental, infància i joves i dones en risc, entre d’altres) o a treballadors familiars (servei d’atenció domiciliari).

“Museus Agraïts” ofereix a les persones de col·lectius de professionals i entitats que s’han dedicat a l’atenció de persones en situació de vulnerabilitat i a accions contra la pandèmia de la Covid-19 que puguin accedir gratuïtament (fins el 31 de desembre de 2020) als museus amb persones del seu entorn familiar.

La campanya, una inciativa d’Apropa Cultura amb l’Ajuntament de Barcelona, es canalitza a través de les administracions públiques amb competències de serveis socials. Elles seran les encarregades de contactar amb els seus serveis o empreses contractants de serveis residencials o d’atenció domiciliària, per a que aquestes facin arribar la invitació a les persones que han treballat durant la pandèmia de la Covid-19 acompanyant a persones en situació de vulnerabilitat.

A la campanya hi participen 20 museus i al web www.apropacultura.cat/museusagraits hi ha tots els detalls del seu funcionament.

Els museus que formen part de la campanya són:

BARCELONA:

Museu del DissenyMuseu
Frederic Marès
MUHBA
Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB)
El Born Centre de Cultura i Memòria
Museu Etnològic i de Cultures del Món
Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes
Museu de Ciències Naturals de Barcelona
Jardí Botànic de Barcelona
Castell de Montjuic
MACBA
Museu de la Música
Museu Arqueològic de Catalunya
Museu de la Xocolata
Museu d’Historia de Catalunya
Museu Picasso
Museu Nacional d’Art de Catalunya
Fundació Joan Miró

LLEIDA:

Centre d’Art la Panera de Lleida

TARRAGONA:

Museu de la Vida Rural

 

Més informacióCompartiu aquest contingut

Paraules clau
cultura/ museus/
Anar a l'inici d'aquesta pàgina