[INCLOU MATERIAL AUDIOVISUAL] Barcelona amplia a 230 els agents cívics i informadors presents al carrer per lluitar contra la Covid-19 : Servei de Premsa

[INCLOU MATERIAL AUDIOVISUAL] Barcelona amplia a 230 els agents cívics i informadors presents al carrer per lluitar contra la Covid-19

25/07/2020

La seva activitat serà especialment intensa als districtes Sants-Montjuïc, Eixample, Horta-Guinardó, Nou Barris, Sant Andreu i Ciutat Vella, en coordinació amb el programa municipal Barris Bon Desconfinament que ja s’aplica des de fa mesos

També els serveis de neteja han incrementat la freqüència de desinfecció de contenidors i voltants d’equipaments sensibles, mentre que el personal treballa en grups estancs als barris per reduir els riscos

Inclou declaracions de Gemma Tarafa en català i castellà

L’Ajuntament de Barcelona ha ampliat fins a 230 el nombre d’agents cívics i informadors desplegats als carrers de la ciutat per tal de lluitar contra els nous rebrots de la Covid-19. La seva actuació se centra en informar la ciutadania de les mesures higièniques de protecció i distància necessàries per evitar contagis, així com recordar la obligatorietat de dur posada la mascareta correctament. Aquests equips inclouen també personal de mediació per quan és necessari transmetre aquests missatges en altres idiomes o quan l’actuació va dirigida a espais concrets en què s’ha identificat juntament amb els districtes la presència de situacions de major risc.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

La presència d’aquestes 230 persones està coordinada pel programa municipal Barris Bon Desconfinament que ja s’aplica des de l’inici de la desescalada. En un primer moment es prioritzarà la seva actuació als districtes Sants-Montjuïc, Eixample, Horta-Guinardó, Nou Barris, Sant Andreu i Ciutat Vella per ser aquells en què s’ha observat en major mesura la necessitat de reforçar les mesures de prevenció. Igualment, s’han actualitzat els missatges de megafonia que es fan servir per part de la Guàrdia Urbana per recordar mesures de seguretat sanitàries i s’està treballant en una campanya de comunicació específica per a la gent jove, atès que bona part dels nous contagis que s’estan produint ara mateix es concentren en la població que té entre 25 i 44 anys.

El reforç municipal té una implicació també en els serveis de neteja municipals, que tot i que no han deixat de fer serveis de desinfecció específics durant els últims mesos han preparat ara un pla d’actuació que suposa incrementar la freqüència actual en els contenidors i al voltant d’equipaments sensibles com poden ser centres d’atenció primària, hospitals, residències o places d’estada de la ciutadania. A més a més, el personal de neteja treballà en grups estancs als barris per reduir els riscos interns.

L’anàlisi diària que fa l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) mostra com en les darreres setmanes s’ha produït un repunt del nombre de contagis de Covid-19 a la ciutat de Barcelona, especialment en les franges d’edat de les persones més joves i en aquells entorns en què es produeixen trobades informals i es relaxen les mesures de seguretat.

Més enllà d’aquesta prevenció, l’Ajuntament de Barcelona manté actiu el Programa de Suport a les Quarantenes, un seguit de mesures dissenyades per facilitar un bon confinament domiciliari i aïllament a les persones amb Covid-19 que, per la seva situació socioeconòmica o habitacional, tenen dificultats afegides per complir les normes sanitàries. El programa contempla activar serveis a domicili com poden ser neteges, desinfeccions, lliurament de material sanitari de protecció, servei de cura d’animals domèstics o entrega d’aliments, productes bàsics o àpats cuinats, entre d’altres. Des de principis del mes de juliol i fins al passat dijous s’han activat 28 àpats a domicili (23 d’ells només l’última setmana) i serveis diversos a 164 persones (108 d’elles l’última setmana). En el marc del Programa de Suport a les Quarantenes també està disponible l’Hotel Social Salut que funciona amb la col·laboració de Sant Pere Claver – Fundació Serveis Socials, que hores d’ara té ocupades 13 de les 80 places disponibles.

 

Declaracions de Gemma Tarafa:

Vídeo català, mp4

Àudio català, wav

Vídeo castellà, mp4

Àudio castellà. wavCompartiu aquest contingut