Barcelona pacificarà l’entorn de 22 escoles i centres educatius aquest any : Servei de Premsa

Barcelona pacificarà l’entorn de 22 escoles i centres educatius aquest any

28/07/2020

El programa Protegim les Escoles destinarà 1,3 milions d’euros el 2020 a millorar 22 entorns escolars i fer que siguin segurs i saludables, s’hi respiri un aire de més qualitat, hi hagi més espais de trobada i menys accidentalitat i soroll

Les mesures beneficiaran 8.468 alumnes i suposaran 4.352 m2 guanyats a l’asfalt, 5 carrers prioritzats per a vianants, 4 carrils de circulació menys i 37 nous espais de joc espontani

El 2021 s’actuarà en una cinquantena d’escoles més i també se senyalitzarà de forma visible els entorns de tots els centres educatius de la ciutat perquè els conductors redueixin la velocitat en accedir-hi

L’objectiu de mandat és que al 2023 s’hagi intervingut en 200 escoles perquè el seu espai públic immediat sigui confortable

El programa Protegim les Escoles accelera. L’Ajuntament intervindrà aquest 2020 en 22 escoles i centres educatius per millorar-ne els entorns i garantir que siguin segurs i saludables. Amb el desplegament del projecte, el Govern municipal vol avançar cap a la pacificació de l’espai urbà que envolten aquests equipaments i fer que s’hi respiri un aire de més qualitat, hi hagi més espais de trobada i menys accidentalitat i soroll.

Aquest programa s’inspira en les experiències d’iniciatives com els ecoxamfrans, amb què s’han millorat els accessos a escoles de l’Eixample, les escoles refugi o el Pla de Barris. Vol donar resposta a les demandes ciutadanes de protegir de manera prioritària els nens i nenes de la ciutat i fer de les escoles i el seu voltant un lloc segur i ple de vida. I s’emmarca en un model de ciutat on les escoles esdevenen punts neuràlgics i d’especial atenció a l’espai públic.

[…]

 

Descarregar nota de premsa en fromat PDFCompartiu aquest contingut