Afectacions a la mobilitat per millores de la pavimentació de la ciutat : Servei de Premsa

Afectacions a la mobilitat per millores de la pavimentació de la ciutat

02/08/2020

Al mes d’agost es pavimenten els túnels de Maria Cristina i de la Ronda del General Mitre, a la Ronda del Mig, i el costat muntanya de la plaça d’Alfons Comín

Aquest tipus d’actuacions permetran dotar d’una major seguretat a les infraestructures viàries de la ciutat

Les tasques tindran lloc el 8 i 9 d’agost en horari diürn i comportaran afectacions a la circulació. També hi hauran actuacions de renovació d’asfalt a dos trams de carril bus de la ciutat, a la Travessera de Gràcia i a l’avinguda Diagonal

L’Ajuntament de Barcelona, mitjançant el Comitè d’Obres i Mobilitat, ha coordinat un any més les obres que es fan a la via pública durant el període d’estiu. Habitualment s’aprofita el període de vacances en el qual es dona un escenari de menor mobilitat viària, amb poca activitat docent i esportiva, per realitzar intervencions amb l’objectiu de generar un menor impacte i menys molèsties als ciutadans.

En aquest marc, l’Ajuntament de Barcelona realitzarà pavimentacions per millorar l’estat i la seguretat de les vies de la ciutat. Es tracta d’intervencions de curta durada però que tenen una afectació important a la mobilitat. Enguany, destaquen les següents:

 

Túnel de Maria Cristina i de la Ronda General Mitre (Ronda del Mig)

Les tasques es duran a terme des de les 10:00 hores del 8 d’agost fins a les 17:00 hores del 9 d’agost i comportaran el tall total dels dos túnels.

Els tancaments s’iniciaran a les 10:00 hores quan es tallarà l’accés d’entrada al túnel de Maria Cristina pel carrer de Sabino Arana. A partir de les 13:00 hores es tallaran tots els accessos als dos túnels, tant en sentit ascendent com en sentit descendent, incloent el carril esquerra del túnel de Badal.

Un cop restringida l’entrada de vehicles s’iniciaran els treballs de fressat per continuar, posteriorment, amb les tasques de reg i aglomerat i el repintat de la senyalització.

Durant aquell cap de setmana es faran els desviaments corresponents: en sentit descendent pel lateral de la Ronda General Mitre i en sentit ascendent, per la sortida de la Ronda del Mig a la Diagonal.

 

Plaça d’Alfons Comín

En aquest punt, les tasques es faran del 7 al 8 d’agost al costat muntanya de la plaça, entre la incorporació del carrer Esteve Terrades i l’entrada de la Ronda número 6, sentit Llobregat. En total es pavimentarà una superfície de 3.999 m2. Els treballs previs es faran el 7 d’agost a partir de les 9:00 hores, afectant un carril de circulació.

Les tasques d’asfaltatge tindran lloc el 8 d’agost, a partir de les 8:00 hores. A causa de l’actuació es prohibirà el pas del trànsit a la meitat muntanya de la plaça, comportant també el tall de les entrades 6 de la Ronda de Dalt, tant en sentit Llobregat com en sentit Besòs. Entre les 8:00 i les 12:00 hores també restarà tallat el tram de la calçada muntanya del passeig de la Vall d’Hebron, entre la carretera de l’Arrabassada i el carrer Collserola, i els carrils d’incorporació al passeig de la Vall d’Hebron des de la plaça.

A banda, es tancarà la circulació en un tram del carrer Collserola, en sentit mar i a un tram del carrer Esteve Terrades, en sentit muntanya; alhora hi haurà restriccions amb pas exclusiu per veïns al carrer Ticià i al carrer Gomis.

A nivell de transport públic les obres comportaran afectacions a les línies H2, H4, V17, V19, 123, 124 i 131, que modificaran el seu recorregut habitual. Restaran anul·lades les parades ubicades a la plaça Alfons Comín i al tram del passeig de la Vall d’Hebrón comprès entre la mateixa plaça i l’avinguda Vallcarca.

 

Treballs de pavimentació en carrils bus

També hi ha previstes actuacions per renovar l’asfalt de carrils bus de vies importants de la ciutat com la Travessera de Gràcia, entre els carrers Balmes i Santaló o l’avinguda Diagonal, entre la plaça Maria Cristina i el carrer Pere Duran Farell.

En la primera actuació els treballs tindran lloc del 3 a l’11 d’agost i implicaran el tall del carril bus. La circulació de les línies D40 i 27 es desviarà pel carrer Balmes, l’avinguda Diagonal i la plaça Francesc Macià. Durant les tasques de fresat i aglomerat s’haurà de tallar el carril de circulació adjacent en sentit contrari. També s’ocuparà un tram del c/Casanova, entre avinguda Diagonal i travessera de Gràcia.

En el cas del carril bus de l’avinguda Diagonal, les tasques es faran el 22 i 23 d’agost i durant els treballs de fresat i aglomerat quedaran afectats tres carrils en sentit Llobregat. El lateral muntanya de l’avinguda Diagonal restarà tallat des de la plaça Pius XII, així com les cruïlles del doctor Ferran i de Pere Duran Farrell.

Finalment, a nivell d’infraestructura viària, durant l’estiu també es faran tasques de substitució de l’enllumenat, sanejament i reparacions de juntes a les Rondes de Barcelona.

 

Treballs a la Via Laietana

A més, a partir del 3 d’agost i fins al 4 d’octubre, a la Via Laietana es faran treballs a la via pública que comportaran afectacions a la mobilitat en certs moments. Les intervencions es duran a terme tant a les voreres com a la calçada per poder fer cales i inspeccions vinculades al manteniment dels serveis de la via.

En concret, del 3 d’agost al 2 d’octubre es faran les cales en vorera de dilluns a divendres. Es començarà pel costat Llobregat de muntanya a mar i es continuarà pel costat Besòs de mar a muntanya.

En calçada, els treballs es faran en vuit caps de setmana, des del 8 i 9 d’agost al 3 i 4 d’octubre. El dissabte es farà l’obra civil per l’obertura de la cala i el diumenge la reposició.  La implantació de l’obra es farà a partir de les 6h del dissabte, i els treballs seran de 8h a 20h. Durant la nit es mantindrà l’ocupació, i el diumenge s’iniciaran els treballs a les 9h i acabaran a les 20h amb la retirada de l’ocupació. Es garantirà en tot moment un carril de circulació per sentit, i es permetrà l’accés als guals existents. Les parades de bus i els passos de vianants també es mantindran operatius.

 Compartiu aquest contingut