Obre el nou espai enjardinat de les places de Dolors Piera i Isabel Vila, a Sant Martí : Servei de Premsa

Obre el nou espai enjardinat de les places de Dolors Piera i Isabel Vila, a Sant Martí

02/08/2020

El barri del Parc i la Llacuna del Poblenou compta des de fa pocs dies amb el nou interior d’illa que formen les dues semiplaces de Dolors Piera i d’Isabel Vila

S’ubica a l’àmbit comprès entre els carrers de la Ciutat de Granada, Sancho de Ávila, Roc Boronat i Almogàvers, a la superilla del Poblenou

Són 6.550 m2 d’un nou espai verd que compta amb un espai per a horts urbans, quasi un centenar d’arbustos, jocs infantils, i s’hi ha invertit 1,69 milions d’euros

El nou espai enjardinat de les places de Dolors Piera i Isabel Vila ja està obert al públic. El barri del Parc i la Llacuna del Poblenou, al districte de Sant Martí, compta des de fa pocs dies amb aquest nou interior d’illa comprès entre els carrers de la Ciutat de Granada, Sancho de Ávila, Roc Boronat i Almogàvers, a l’àmbit de la superilla del Poblenou.

Ara fa tres anys es posaven en marxa les obres de millora urbana d’aquest nou espai lliure i d’esbarjo a tocar d’una promoció municipal de 68 habitatges. La urbanització l’ha impulsat l’Institut Municipal d’Urbanisme (IMU), i s’hi ha invertit 1,69 milions d’euros.

 

 

L’espai compta amb un total de 6.550 m2. Està format per una gran zona verda de 2.052 m2, un bancal de 400 m2 per a horts que gestionaran les entitats veïnals, un estany naturalitzat -que s’omplirà properament-, pèrgoles, una zona de jocs infantils, jocs per a gent gran i, sobretot, molta vegetació. A més de l’arbrat ja existent, hi ha un centenar d’espècies arbustives de nova plantació i de 9 espècies diferents, i un petit jardí d’arbres fruiters. Pel que fa al paviment, combina les zones de sauló més toves amb àrees de pas de formigó polit i lloses de formigó.

El nou interior d’illa, doncs, donarà servei als usuaris dels edificis de l’entorn, i gràcies al seu caràcter permeable amb els carrers circumdants també facilitarà l’ús i la comunicació per a altres usuaris del barri.

Les dues places que conformen l’espai homenatgen dues dones rellevants en la història de l’educació i el sindicalisme català: Dolors Piera, una destacada pedagoga i sindicalista lleidatana del segle XX i una de les fundadores de la Federación de Enseñanza de la UGT, i Isabel Vila, republicana gironina i considerada una de les primeres sindicalistes catalanes.

 

 Compartiu aquest contingut