Barcelona posa l’Impost turístic al servei de la recuperació econòmica de la ciutat i l’economia del visitant : Servei de Premsa

Barcelona posa l’Impost turístic al servei de la recuperació econòmica de la ciutat i l’economia del visitant

03/08/2020

L’Ajuntament de Barcelona inverteix 3.318.000 euros provinents de la recaptació de l’Impost d’Estades en Establiments Turístics (IEET) en projectes d’impuls econòmic, sostenibilitat i promoció de la ciutat

En aquest 2020, el Consistori ha posat els diners de l’IEET al servei de la recuperació econòmica, l’impuls de l’economia del visitant -que inclou el sector turístic, comercial i cultural-, i del treball sostingut per la sostenibilitat de Barcelona com a destinació turística, amb nous punts d’interès als districtes menys centrals i una mirada a llarg termini per la gestió del turisme a la ciutat

En tot l’any, s’han destinat més de 9’34 milions provinents de la recaptació de l’IEET de l’any 2019 a projectes centrats en l’impuls de l’economia del visitant post Covid-19, a la posada en valor d’elements d’interès de ciutat als districtes i al suport a iniciatives culturals i creatives que posicionen la ciutat a nivell internacional

La Comissió de Govern de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat un paquet d’inversions de 3.318.027’76 euros, finançades amb una part de la recaptació de 2019 de l’IEET a la ciutat, que prioritza projectes d’impuls de l’economia del visitant, de l’estratègia territorial de posada en valor dels elements d’interès als districtes, i de sostenibilitat i promoció de la ciutat.

Amb aquesta partida, es financen projectes per aprofundir en els circuits i protocols per ser una ciutat segura pels visitants en el marc post Covid, com el servei d’agents cívics, redireccionats a donar suport en el control i informació sobre mesures de seguretat sanitària al carrer per la pandèmia, i també diverses iniciatives per ampliar i reforçar la posada en valor d’elements patrimonials, històrics o amb alt valor social als districtes de la ciutat, com els primers passos per al Centre d’Interpretació de Montjuïc, o l’apropament del riu Besòs a la Verneda o el projecte de recuperació del passat fabril de Pere IV, o el sistema de senyalització de “beacons” a Sant Andreu, entre altres.

El paquet inclou també suport a estratègies d’estímul del consum en els diversos teixits comercials durant la propera campanya de Nadal, com el projecte del Christmas Garden a Nou Barris, o accions per al turisme responsable com el projecte de turisme inclusiu a les Corts, i amplia el suport a diversos esdeveniments relacionats amb les indústries culturals i creatives, que han de contribuir a la diversificació dels atractius de Barcelona com a destinació turística, com el projecte de Montjuïc Parc Cultural.

 

Aquesta partida de diners procedents de l’Impost d’Estades en Establiments Turístics correspon al percentatge que li pertoca a la ciutat pel 2n i 3r trimestre de 2019.

 

Més de 9’34 milions en 2020 centrats en reimpulsar l’economia

En aquest 2020, s’han destinat més de 9’34 milions provinents de la recaptació de l’IEET de l’any 2019 a projectes centrats en l’impuls de l’economia del visitant post Covid-19, a la posada en valor d’elements d’interès de ciutat als districtes i al suport a iniciatives culturals i creatives que posicionen la ciutat a nivell internacional, sense deixar de banda projectes centrals i essencials per a la gestió turística de la ciutat a més llarg termini, com els projectes de coneixement i turisme responsable i sostenible.

 

 Compartiu aquest contingut