El Grup de Platges de la Guàrdia Urbana estrena un nou mòdul a l’espigó del Bogatell : Servei de Premsa

El Grup de Platges de la Guàrdia Urbana estrena un nou mòdul a l’espigó del Bogatell

06/08/2020

Aquest grup operatiu de la Guàrdia Urbana guanya un nou espai de 60 m2 per mantenir la qualitat del servei

Fins a principis d’agost el Grup de Platges ha intervingut més de 30.000 productes provinents de la venda ambulant no autoritzada

El passat 22 de juny va entrar en funcionament el Grup de Platges de la Guàrdia Urbana que estarà desplegat fins a finals de setembre.

Aquest grup operatiu està en marxa des de fa nou anys i des la seva seu situada a l’edifici de l’Oficina Conjunta de Guàrdia Urbana i Mossos d’Esquadra, des del mòdul de la platja de la Barceloneta i des del mòdul situat a l’espigó de la platja del Bogatell, controla i realitza el seguiment de tots els fenòmens que es vagin detectant a la zona de platges i elaboren les estratègies corresponents per fer-hi front.

Per tal de mantenir la qualitat en el servei del grup la Guàrdia Urbana ha millorat les instal·lacions del litoral barceloní. Aquest any s’han reformat les instal·lacions del mòdul de la Barceloneta per adaptar-les a la seva tasca i aquesta setmana entra en funcionament les noves instal·lacions situades a l’espigó del Bogatell amb el que el Grup de Platges guanyarà 60 m2 en un espai propi i el deixarà de compartir amb Cicle de l’Aigua com en els darrers anys.

Els policies integrants d’aquests grup patrullen a peu; amb scooters; amb vehicles de quatre rodes; amb bicicletes; amb vehicles tipus “quad” adaptats especialment per circular per la sorra; i amb dues embarcacions semirígides (de 6,5 i 7,5 metres respectivament), que permeten millorar les tasques de vigilància i control tant de la platja com també dels espigons.

Des de la seva posada en funcionament fa cinc setmanes, els agents del Grup de Platges han interposat 3.843 denúncies relacionades amb la venda ambulant no autoritzada i ha intervingut 30.506 productes, la gran majoria llaunes, unes 28.645, i 644 productes tèxtils.

Els agents d’aquest grup operatiu han realitzat 14 detencions i han investigat a 46 més en relació a il·lícits penals, com ara furts, robatoris amb violència i intimidació, robatoris amb força a vehicles estacionat, etc.

En aquest període els agents també han interposat 499 denúncies a vehicles de mobilitat personal i 44 per activitats i serveis no autoritzats (massatges). `

Pel que fa a l’activitat dels la patrulla marítima, s’han pogut realitzar 19 auxilis en el mar i en els espigons, on també s’han retirat 2.460 persones. Els agents també han interposat 45 denúncies per no respectar les indicacions de bany, la majoria d’elles per banyar-se als espigons i en altres zones senyalitzades en les quals no està permès el bany, o el pas està restringit.

Per garantir que l’ús de les platges es pot fer amb seguretat sanitària i amb l’objectiu de preservar la salut de la ciutadania, es controla l’accés i l’aforament a la zona de sorra. En aquells moments propers a arribar-hi a l’aforament màxim, la Guàrdia Urbana realitza tancaments parcials o totals per poder garantir el distanciament físic entre persones.

Quan s’adopten aquesta mesura de tancament de les platges, el Grup de Platges també vetlla per tal que no es produeixen situacions de saturació als espais públics (parterres, jardins, etc.) existents a la franja anterior a les platges.

Els agents d’aquest grup també s’encarreguen de controlar l’ús de les mascaretes fora de les zones on no és obligatòria i ja s’han interposat 12 denúncies en aquest sentit.Compartiu aquest contingut