Comença el cribratge massiu per realitzar proves PCR al barri de Torre Baró a Barcelona : Servei de Premsa

Comença el cribratge massiu per realitzar proves PCR al barri de Torre Baró a Barcelona

15/08/2020



Temps estimat de lectura: 3 minuts

La tinenta d’alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona, Laura Pérez, destaca la intervenció comunitària que s’ha dut a terme aquests darrers dies a Torre Baró per informar sobre les proves i el suport que ofereixen les administracions en cas de donar positiu

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon posa èmfasi en la importància de detectar casos per tallar cadenes de contagi

Aquest matí ha començat el cribratge massiu per detectar casos de COVID-19 en persones asimptomàtiques al barri de Torre Baró a Barcelona. El secretari de Salut Pública de Catalunya, Josep Maria Argimon, ha explicat que aquestes noves proves intensives que s’han iniciat des de fa 10 dies, no substitueixen aquelles que s’estan fent ja rutinàriament a tots els CAP i, concretament, a Ciutat Meridiana on se’n fa cada dia a persones que tenen alguna simptomatologia.

 

 

Durant el cap de setmana, professionals de l’atenció primària de l’ICS a Barcelona ciutat i de l’Hospital Universitari Vall Hebron realitzen presa de mostres PCR al Casal de Barri Torre Baró de 9 del matí a 7 de la tarda.

Argimon ha volgut aclarir que “la franja d’edat dels joves és prioritària, però està obert a tothom”. També ha afegit que al barri de Torre Baró no hi ha cap dinàmica que fomenti el contagi comunitari, però que “a vegades en ciutats i barris molt densos, amb aglomeracions i molta mobilitat es poden donar punts on es concentrin més casos, com va ser el cas de Ripollet”.

En la mateixa línia, Argimon ha posat èmfasi en la importància que els contactes estrets facin i compleixin amb la quarantena perquè “són persones que porten el virus, però són totalment asimptomàtiques i és quan s’és més transmissor”. El secretari també ha insistit que “és clau dir que d’aquesta pandèmia no en sortirem només pensant amb mesures de salut. Hem de tenir en compte tots els aspectes des del punt de vista social, econòmic, perquè la pitjor malaltia d’una societat és la pobresa”.

La tinenta d’alcaldia de Drets Socials, Justícia Global, Feminismes i LGTBI de l’Ajuntament de Barcelona, Laura Pérez, ha valorat molt positivament la iniciativa i la resposta rebuda pel veïnat de Torre Baró. Pérez ha informat que es comença per aquest barri perquè és una de les zones de la ciutat amb xifres de contagi que estaven per sobre de la mitjana de la ciutat i que aquest cribratge permetrà millorar la detecció precoç i trencar amb les transmissions de contagi relacionades amb la part comunitària.

La tinenta d’alcaldia ha afirmat que les xifres a Barcelona “són estables, però necessitem començar a veure una disminució dels contagis”, i ha destacat la intervenció comunitària que s’ha dut a terme aquests darrers dies a Torre Baró per donar a conèixer la possibilitat de fer aquestes proves, però també per informar sobre les opcions que ofereixen les administracions en cas de donar positiu, vinculades amb confinaments segurs per a les famílies, així com sobre els ajuts econòmics que poden rebre. Pérez ha destacat que més enllà de les proves, s’està duent a terme “una intervenció integral que va més enllà del tema estrictament sanitari, amb una mirada comunitària i social, i un acompanyament per poder donar resposta a una ciutadania que es pot trobar amb problemes de tipus socioeconòmics derivats del confinament”.

 

Enllaços relacionats

Enllaç amb imatges de recurs de presa de mostres per a PCR i entrada amb professional administratiu

https://we.tl/t-hxuFANDQ>Vídeos

https://we.tl/t-Fotografies





Paraules clau

COVID-19/