Normalitat en els serveis de metro i bus amb el 100% de l’oferta el primer dia de tornada : Servei de Premsa

Normalitat en els serveis de metro i bus amb el 100% de l’oferta el primer dia de tornada

31/08/2020Temps estimat de lectura: 2 minuts

Avui dilluns, 31 d’agost, era per a molts el primer dia de tornada a la feina després de les vacances. La presidenta de TMB i regidora de Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona, Rosa Alarcón, ha valorat positivament el funcionament del transport públic coincidint amb la represa de l’activitat de la ciutat després del mes d’agost.

Fins a les 9 hores, el metro ha registrat un 17% més de validacions que el dilluns 24 d’agost. Respecte del dia feiner equivalent del 2019, el passatge ha estat un 49% inferior. A la xarxa de Bus, els desplaçaments dels passatger s’han pogut realitzar amb normalitat.

 

Increment de l’oferta

Aquest matí, TMB ha ofert el 100% de la capacitat disponible a les xarxes de metro i bus i no hi ha hagut cap incidència destacable. Metro ha fet un gran esforç per avançar dues setmanes l’oferta programada per als dies lectius amb una planificació de 20 trens més (+14%) dels que funcionaven els dies equivalents de la primera setmana de setembre del 2019 i 5 més dels que circulaven en l’inici del curs escolar passat.

Respecte de l’any anterior s’ha reforçat la L1 i sobretot la L5 de manera que a l’hora punta del matí les freqüències han estat de 3 minuts i 2 minuts i mig respectivament. TMB ha posat en circulació en hora punta tots els trens disponibles.

Elevar la capacitat de la xarxa de metro ha estat possible gràcies a l’esforç realitzat per avançar la incorporació al carrusel dels nous trens de la sèrie 5000 adquirits el 2018 i rebuts els mesos passats per reforçar la línia 5 i també perquè s’ha enllestit l’adequació de trens de la sèrie 4000 a línia 1.

Recordem l’obligació de portar la mascareta ben posada al transport públic. En el mostreig d’avui hem comprovat que el 99% dels usuaris de metro la compleixen.

 

Trànsit Privat

En relació al trànsit privat a la ciutat de Barcelona, avui s’ha registrat un increment del 19,7% dels desplaçaments en relació al dilluns passat. En relació a un dia normal encara hi ha una disminució del -22% del trànsit en relació a un dia habitual.Compartiu aquest contingut

Paraules clau
mobilitat/ tmb/ Transports Metropolitans de Barcelona (TMB)/
Anar a l'inici d'aquesta pàgina