Barcelona fa un reconeixement a les empreses turístiques per la seva contribució durant la pandèmia amb els Premis BST : Servei de Premsa

Barcelona fa un reconeixement a les empreses turístiques per la seva contribució durant la pandèmia amb els Premis BST

08/09/2020

El regidor de Turisme i Indústries Creatives, Xavier Marcé, ha lliurat el guardó i la menció especial en la categoria d’‘Equips humans’ a l’Hotel Melià i al Renaissance Barcelona Fira, respectivament

Marian Muro lliura el premi menció especial en la categoria empresa a l’hotel Crown Plaza i la menció especial ‘Reinventar-se’ al vessant social a Aura Fundació

En el marc de l’esdeveniment Business With Social Value que aquest any s’ha reconvertit en l’esdeveniment “Coses que importen”, una workparty als jardins de l’Hotel Juan Carlos I, s’han lliurat els  Premis Barcelona Sustainable Tourism (BST) als candidats, empreses o institucions del sector social i turístic per la seva contribució i conducta exemplar durant la pandèmia.

 

 

El consorci Turisme de Barcelona ha volgut focalitzar aquest any els premis en el reconeixement a la resposta que les empreses o institucions del sector turístic han donat a la crisi generada per la pandèmia, per valorar l’esforç i la dedicació humana. També es reconeix aquelles entitats que hagin donat el suport necessari per ajudar a superar els dies de confinament i contagis.

Un dels objectius dels guardons és reconèixer també les empreses que han aconseguit reinventar-se durant la pandèmia, realitzant un producte o servei necessari per a la societat en aquest context.

El jurat dels premis està format pels membres del comitè del programa Barcelona Sustainable Tourism BST de Turisme de Barcelona, i s’han lliurat un total de 8 premis de diferents categories.

Prèviament al lliurament dels guardons, s’ha fet un reconeixement general al projecte Hotels Salut i a totes les iniciatives solidaries del sector del turisme per pal·liar els efectes de la COVID.

El regidor de Turisme i Indústries Creatives de l’Ajuntament de Barcelona, Xavier Marcé, ha lliurat el guardó i la menció especial en la categoria d’‘Equips humans’ a l’Hotel Melià i al Renaissance Barcelona Fira, respectivament.

“Totes les administracions, i molt especialment els ajuntaments, hem hagut de gestionar contrarellotge una situació imprevista, replanificant recursos per atendre l’emergència sanitària”, ha assegurat Marcé, agraint “la predisposició i professionalitat que hem trobat per part de moltes empreses turístiques, que hi han contribuït amb material, instal·lacions, personal, però també amb idees i molta energia. Tenen tot el nostre reconeixement”.

La directora de Turisme de Barcelona, Marian Muro, ha lliurat la menció especial “Reinventar-se, vessant social” a Aura Fundació, i la menció especial a l’Hotel Crown Plaza en la categoria empresa.

Muro ha destacat el suport incondicional de Turisme de Barcelona en una iniciativa de caràcter social que contribueix a l’impuls de l’emprenedoria de les empreses i entitats que treballen per promoure la inserció social amb la gran tasca que realitzen els Centres Especials de Treball i Empreses d’inserció no lucratives. “Una societat madura i ben preparada a nivell turístic ha de saber internalitzar el vessant social i mesurar la importància de les persones que juguen un rol clau en la qualitat i la igualtat d’oportunitats. Vivim en una societat cada cop més diversa que planteja reptes socials cada cop més importants i les empreses son un mirall de la nostra societat posant-se al capdavant de tots aquests nous reptes”.

El programa Barcelona Sustainable Tourism va impulsar els premis  BST amb l’objectiu d’impulsar les bones pràctiques entre la indústria turística i reconèixer l’esforç i dedicació de les empreses en l’àmbit de la sostenibilitat ambiental, social, cultural i de l’accessibilitat. Aquest any els premis han volgut tenir en compte el context de la crisi sanitària.

 

Guanyadors dels Premis 2020

 

Categoria Equip Humà:

  1. Hotel Melià

L’equip dels 14  voluntaris dels Hotels Melià Barcelona Sky i Melià Barcelona Sarrià van medicalitzar i operar l´hotel Melià Barcelona Sarrià com a Hotel Salut des de el 29 de Març i fins al 1 de Juliol per on van passar 531 pacients. Reconeixement de la seva valentia quan el confinament i ells van ajudar de forma altruista a la seva comunitat.

 

MENCIÓ ESPECIAL

  1. Renaissance Barcelona Fira

Convertit en Hotel Salut en tres dies per rebre poc més de tres-cents pacients.

 

Categoria Empresa o Entitat :

  1. Hotel Cotton House

Hotel convertit en hotel salut on reben més de 200 malalts de Covid amb simptomatologia lleu que requereixen aïllament forçós.

 

MENCIÓ ESPECIAL:

  1. Crowne Plaza Barcelona- Food for Good

Des del 13 Abril fins el 15 Maig de 2020, l´hotel Crowne Plaza Barcelona cedeix les seves cuines a la organització Food for Good per garantir la cobertura de les necessitats bàsiques d’alimentació durant el confinament dels més vulnerables. Durant aquest període s’elaboren un total de 30.495 menús, alimentant a 50.123 persones. Des de l´hotel han sortit una mitja de 782 menús diaris que elaboraven els 16 voluntaris diaris dels 54 que de forma desinteressada han col·laborat amb el projecte.

 

Categoria Reinventar-se:

 

  1. Fundació ESPIGOLADORS, d’Ada Parellada

La Fundació Espigoladors va llançar la campanya “Conserves que cuiden” per garantir l’alimentació als col·lectius més vulnerables. D’aquesta manera, posa el seu obrador a disposició de les necessitats socials i engega la campanya “per elaborar compotes de fruita i cremes de verdura amb missatges d’esperança i de suport i les distribueixen a diverses entitats socials amb les quals col·laboren. Algunes d’elles són Food For Good BCN, World Central Kitchen o la Fundació Arrels.

 

MENCIÓ ESPECIAL

  1. PRAKTIK HOTELS

L’empresa hotelera Praktik Hotels no va deixar de treballar durant la pandèmia. Gran part del seu equip juntament amb el Consorci Sanitari de Barcelona i el Gremi d’Hotels van crear l’oficina tècnica amb la que s’ha articulat el projecte Hotels Salut per atendre als pacients lleus de covid19 i ajudar a descongestionar els hospitals de Barcelona.

 

RECONEIXEMENT AMB DIPLOMA

  1. PALACE BARCELONA

En el moment de tancar l’hotel per recomanació de les autoritats, es va fer donació de tots els aliments a la Fundació del Padre Alegre de Barcelona. Igualment, es va mantenir l’activitat diària de manera virtual per ajudar al confinament amb diferents propostes com classes de ioga i pilates mitjançant Instagram Live; concerts setmanalment amb els grups musicals que habitualment toquen al Bluesman Cocktail Bar; Tallers d’il·lustració per a grans i petits; receptes de cuina etc

 

  1. HILTON DIAGONAL

Han portat a terme diverses accions per ajudar als grups desfavorits amb donació de  begudes i aliments a menjadors socials i a la fundació ARED, que treballa per aconseguir la integració social i laboral de les persones en situació d’exclusió social; oferint l’hotel al personal mèdic ; prestació de llits per a diversos hospitals de Catalunya …

En el mateix acte s’han lliurat els premis a les fundacions i empreses del terces sector que van tenir un paper destacat durant la pandèmia: FUNDACIÓ PRIVADA ATENDIS, FUNDACIÓ VIVER DE BELL-LLOC, ACIDH, CORDIBAIX, AURA FUNDACIÓ, FUNDACIÓ LUDALIA.Compartiu aquest contingut