[INCLOU MATERIAL AUDIOVISUAL] Barcelona Global i l’Ajuntament de Barcelona signen el Protocol de Col·laboració per Barcelona&Partners per impulsar l’atracció d’inversions i la creació de llocs de treball : Servei de Premsa

[INCLOU MATERIAL AUDIOVISUAL] Barcelona Global i l’Ajuntament de Barcelona signen el Protocol de Col·laboració per Barcelona&Partners per impulsar l’atracció d’inversions i la creació de llocs de treball

08/09/2020

Aquest dimarts el primer tinent d’Alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, i la presidenta de Barcelona Global, Aurora Catà, s’han reunit amb els representants d’algunes de les empreses que hi donen suport com el Banc Sabadell, Fundació Puig, Cuatrecasas i AGBAR

Barcelona & Partners, una iniciativa de Barcelona Global amb vocació públicoprivada, identificarà i acompanyarà l’aterratge a Barcelona de projectes d’inversió i activitat econòmica de qualitat i amb capacitat de transformació de la ciutat i de creació de llocs de treball

Agustí Cordón, ex director general de Fira de Barcelona, dirigeix l’oficina tècnica per a la posada en marxa d’aquest programa d’identificació, captació i implantació d’activitat econòmica per a la Gran Barcelona

El primer tinent d’Alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, i la presidenta de Barcelona Global, Aurora Catà, han formalitzat aquest dimarts 8 de setembre la signatura del protocol de col·laboració de Barcelona & Partners, el programa d’identificació, captació i implantació d’activitat econòmica per a la Gran Barcelona que impulsa Barcelona Global.

A la reunió també ha assistit Agustí Cordón, a qui Barcelona Global ha encarregat la direcció de l’oficina tècnica del programa i que ja ha començat a treballar en definir les prioritats, l’estratègia, els primers projectes i el desenvolupament del pla de negoci. Cordón és ex director general de Fira de Barcelona, anterior vicepresident executiu de la Fundació Barcelona Mobile World Capital, i conseller delegat del Grupo Zeta fins juny 2019.

Posteriorment s’han reunit amb els representants d’algunes de les empreses sòcies de la iniciativa: el president de Cuatrecasas, Rafael Fontana; el director general d’Estratègia Corporativa d’Agbar, Ciril Rozman; i el subdirector general i director territorial de Catalunya del Banc Sabadell, Xavier Comerma; així com el gerent d’Economia, Recursos i Promoció Econòmica de l’Ajuntament, Albert Dalmau; els presidents d’Honor de Barcelona Global Pau Guardans, Gonzalo Rodes i Joaquim Coello; i el CEO de l’associació, Mateu Hernández. A la reunió també han assistit els representants d’altres empreses potencialment interessades: el president d’Inmobiliaria Colonial, Juan José Brugera; i el Global Lead CFO & Enterprise Consulting Services a Accenture, Joan Sendra.

Barcelona & Partners, que unirà les energies i els recursos del sector privat i del públic, identificarà i acompanyarà l’aterratge a Barcelona de projectes d’inversió i activitat econòmica de qualitat capaços de transformar el territori i crear llocs de treball.

 

 

 

El primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni, ha destacat que “reactivar l’economia, atreure inversions i crear llocs de treball són algunes de les grans prioritats que Barcelona té en aquest moment, i aquest és un projecte que ens permetrà sumar esforços en aquest sentit, des de la col·laboració publicoprivada, per tal d’aconseguir multiplicar resultats”.

També ha afegit que “en l’actual context i davant l’impacte del Covid-19 en la nostra ciutat, Barcelona & Partners ens ha de permetre ser més competitius, més atractius i més eficients en l’impuls de sectors clau per a la creació d’ocupació i el desenvolupament d’un nou model econòmic per al futur”. Un model, ha assenyalat , “basat en l’economia verda i en la innovació tecnològica que Barcelona vol liderar”.

“Barcelona és una ciutat amb un enorme potencial de desenvolupament econòmic que, ara més que mai, necessita sortir al món de forma ordenada i eficient per atreure nova activitat econòmica capaç de transformar la ciutat i crear més i millors llocs de treball”, ha destacat la presidenta de Barcelona Global, Aurora Catà.

“A Barcelona Global portàvem temps dissenyant aquest instrument, al que hem anomenat Barcelona & Partners per tal d’evidenciar que aquesta és un tasca col·lectiva on es necessita la implicació de les empreses, dels millors professionals i també de l’administració pública”, ha afegit. En aquest sentit, ha insistit que la signatura del protocol amb l’Ajuntament i els plans que per a treballar plegats en els propers mesos “són la millor manera de començar aquest curs” i una senyal clara de que Barcelona “no renuncia a acollir grans operacions econòmiques” i que “vol aprofitar la crisis per sortir-ne guanyadora”.

Ha recordat que la iniciativa ja compta amb el suport de grans actors econòmics com AGBAR, el Banc Sabadell, la Fundació Puig i Cuatrecasas que “no han dubtat a l’hora de comprometre temps i recursos en el projecte”. “Esperem que en breu siguin molts més els qui se sumin a aquest apassionant projecte, que compta a més amb Agustí Cordón com a Director de la seva posada en marxa”, ha conclòs.

Barcelona & Partners treballarà per identificar sectors econòmics, institucions, empreses, mercats, territoris, inversors, susceptibles de desenvolupar les seves activitats a Barcelona i desenvoluparà estratègies i programes per atreure’ls i també generarà projectes concrets d’atracció i implantació a Barcelona d’activitat econòmica transformadora del territori.

 

Declaracions del primer tinent d’Alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni (vídeo, MP4)Compartiu aquest contingut