El curs 2020-21 comença amb un miler més d’alumnes escolaritzats a Barcelona i per primera vegada la matrícula pública a P3 supera la concertada : Servei de Premsa

El curs 2020-21 comença amb un miler més d’alumnes escolaritzats a Barcelona i per primera vegada la matrícula pública a P3 supera la concertada

09/09/2020

L’Oficina Municipal per a la coordinacio dels espais gestiona l’operatiu i els usos prioritaris d’espai públic i d’equipaments per als centres educatius que ho hagin sol·licitat o ho facin més endavant

Es crea l’Oficina EduCovid Barcelona que vetlla per la implantació de mesures de prevenció, les proves a l’alumnat i professorat, i farà el seguiment i valoració general de la comunitat educativa i particular de cada centre

Des de juliol el Consorci treballa en el Pla d’Acompanyament que dona suport als centres amb referents per districtes amb àmbits estratègics com els recursos humans, gestió d’espais i neteja i competències digitals

Creix la dotació de personal als centres educatius amb 514 professionals més, 373 dels quals són docents. També augmenten els recursos d’educació inclusiva amb 41 noves SIEI, 11 EAP i un nou centre d’educació especial que donarà suport inclusiu a l’escola ordinària, a més de créixer el nombre d’hores dels vetlladors

El curs començarà amb una previsió de 179.574 alumnes, un increment de 1.087 respecte el curs passat, i per primera vegada la matrícula a P3 en l’escola pública (51,6%) supera a la concertada (48,4%)

L’Escola La Mar Bella amplia l’equipament i es crea l’Institut Vapor del Fil, tots dos amb dues línies. Durant l’estiu s’han dut a terme obres en un total de 113 centres educatius

El 14 de setembre obre les portes un nou curs escolar, el 2020-2021, i ho fa enmig d’una situació sanitària que obliga a prendre mesures excepcionals respecte a d’altres cursos. El Consorci d’Educació, seguint el protocol del Departament d’Educació i el Departament de Salut aprovat pel Procicat, ha posat en marxa una sèrie de mesures sanitàries  de prevenció davant la COVID-19 i per poder garantir el dret a l’educació de tots els infants. En funció de l’evolució de la pandèmia, aquestes mesures poden anar canviant, cosa que obliga a ser flexibles i a adaptar-les a la situació epidemiològica de cada moment. Barcelona inicia el curs amb la possibilitat que les escoles i instituts utilitzin més de 200 espais a l’aire lliure i en equipaments municipals.

[…]

 

Descarregar nota de premsa

Descarregar dossier de premsa

 

 Compartiu aquest contingut