En marxa els cribratges massius per detectar la Covid-19 a persones asimptomàtiques al Raval Nord de Barcelona : Servei de Premsa

En marxa els cribratges massius per detectar la Covid-19 a persones asimptomàtiques al Raval Nord de Barcelona

15/09/2020

L’equip de veïnatge del Districte de Ciutat Vella realitza una campanya de difusió amb les comunitats culturals d’origen divers

Els cribratges continuaran durant tot el cap de setmana a sectors determinats del barri de la Trinitat Vella, a Sant Andreu

El Departament de Salut i l’Ajuntament de Barcelona han posat en marxa els cribratges massius al Raval Nord de la ciutat. L’objectiu de l’actuació és detectar el màxim de casos asimptomàtics possibles, tallar cadenes de transmissió, aïllar contactes i limitar l’expansió del virus. Prioritàriament, l’acció va dirigida a les persones asimptomàtiques residents a les seccions censals 01015, 01017, 01019 i 01020 del barri, sense restriccions d’edat, on la incidència de la malaltia és més elevada, però roman oberta als veïns i les veïnes de tot el Raval Nord.

 

 

De fet, la incidència per 100.000 habitants al Raval entre el 22 de juny i el 14 de setembre ha estat de 1.463, mentre que a tot Barcelona ha estat de 874.

La recollida de mostres s’està fent al Casal de Gent Gran Josep Tarradellas (a la plaça de les Caramelles, 3), des d’avui entre les 10 h i les 20 h, fins aquest dijous 17 de setembre.

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha animat al prop de 20.000 veïns de la zona als quals s’adreçaria aquesta cribratge a participar-hi i ha posat de relleu la importància, més enllà del nombre de PCR’s que s’hi facin, d’informar a la ciutadania i que entengui el perquè d’aquestes iniciatives. Per a la consellera, “són intervencions comunitàries en tota regla, i insistim en la importància de complir les quarantenes, de com poder fer-ho”, també en els casos estrets de casos positius la prova dels quals hagi donat negatiu.

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha destacat la necessitat de detectar els casos asimptomàtics i ha recordat els recursos municipals adreçats a aquelles persones sense recursos que han de realitzar quarentenes: “A l’abril vam posar en marxa l’Oficina de Quarentenes, per serveis a domicili d’alimentació i sanitaris entre d’altres, i tenim els Hotels Salut perquè aquells persones que ho tenen difícil, que pateixen la crisi econòmica, es puguin aïllar efectivament.” “Vull enviar un missatge de confiança, si seguim les mesures d’higiene, de la mascareta i la distància podrem mantenir i reduir el nivell de contagis i garantir l’activitat”, ha afegit Colau.

 

Acció de mediació i veïnatge a Ciutat Vella

El servei de veïnatge del districte de Ciutat Vella s’ha ocupat de difondre la realització dels cribratges a un dels barris més diversos de la ciutat, amb una campanya de comunicació i difusió a peu de carrer per arribar al màxim de gent possible, especialment les comunitats filipina, paquistanesa i de Bangladesh.

Aquesta tasca, en marxa des de la setmana passada i mentre durin els cribratges, consisteix en la difusió porta a porta, l’enviament d’informació, estades a les sortides dels centres escolars, enviament d’àudios en els diversos idiomes a través dels grups de whatsapp veïnals i de les entitats i accions específiques en actes religiosos.

 

El cap de setmana, cribratge a la Trinitat Vella

El cribratge en aquesta zona de Barcelona forma part d’un treball conjunt i coordinat del Departament de Salut i de l’Ajuntament per detectar el màxim de casos asimptomàtics possibles, tallar cadenes de transmissió, aïllar contactes i limitar l’expansió del virus.

També s’acompanya d’un altre cribratge que es farà aquest cap de setmana a tres seccions censals del barri de la Trinitat Vella. Allà es preveu realitzar 1.200 proves, en una recollida que es farà de 9 a 19 al Centre Cívic de la Trinitat Vella (c. Foradada, 36), i a l’espai Trinijove (c. Pare Pérez del Pulgar, 17). La incidència en aquest barri per cada 100.000 habitants ha estat de 1.933 casos entre el 22 de juny i el 14 de setembre.

Els veïns i veïnes cridats són els que viuen a les seccions censals 09001, 09002 i 09003, compreses entre: c. Mireia, av. Meridiana, el riu Besòs, via de Bàrcino, c. Ausona, c. Mare de Déu de Lorda, c. Vinya Llarga i c. Foradada. Aquí, el servei de convivència del Districte de Sant Andreu realitzarà una crida casa per casa d’aquests carrers per recordar la possibilitat de fer-se la prova PCR.Compartiu aquest contingut