Tancament preventiu d’una escola bressol municipal per un positiu de Covid-19 : Servei de Premsa

Tancament preventiu d’una escola bressol municipal per un positiu de Covid-19

16/09/2020Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’educadora que ha donat positiu en una prova PCR va mantenir contacte social amb la resta de l’equip de docents fora de l’àmbit escolar

No s’ha produït cap contacte entre aquesta persona i els infants o les famílies de l’escola bressol perquè està en aïllament des del 10 de setembre i, per tant, no s’ha reincorporat a l’inici de curs

El centre ha complert les mesures indicades al Pla d’obertura dels centres escolars aprovat per les autoritats sanitàries. L’Oficina EduSalut Barcelona ha indicat el tancament de l’equipament avui fins al pròxim 22 de setembre

Des de la direcció de l’escola i l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona s’ha comunicat a les famílies aquest tancament preventiu

L’Escola Bressol Municipal EBM Gràcia ha tancat preventivament des d’avui i fins al pròxim 22 de setembre a causa d’un positiu per Covid-19 amb test PCR d’una persona de l’equip docent. El centre reprendrà l’activitat el dimecres 23 de setembre.

En el marc del protocol municipal per a l’obertura de les escoles bressol, es van realitzar proves serològiques a l’equip d’educadores. El 10 de setembre, les proves van detectar un cas en aquesta escola que havia de ser contrastat amb un test PCR, que finalment ha estat positiu. L’educadora no s’ha incorporat a la feina aquest dilluns i per tant no ha tingut contacte amb cap infant ni amb les famílies.

Prèviament a les proves serològiques, l’educadora va mantenir contacte social estret fora de l’àmbit escolar amb altres persones de l’equip i és per aquest motiu que l’Oficina EduSalut Barcelona ha acordat el tancament preventiu de l’equipament. En l’àmbit de l’escola bressol s’han complert totes les mesures i requeriments del Pla d’obertura aprovat per  l’autoritat sanitària.

L’EBM Gràcia té 6 grups amb un total de 79 alumnes i té 10 educadores. Seguint els protocols establerts, des de la direcció de l’escola i l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona, aquest matí s’ha contactat amb totes les famílies per comunicar la decisió de tancament preventiu.Compartiu aquest contingut

Paraules clau
COVID-19/ EBM/ educació/ Escola Bressol Municipal/ Gràcia/
Anar a l'inici d'aquesta pàgina