Barcelona urgeix la Comissió Europea a dotar les ciutats de més capacitat per regular les plataformes digitals : Servei de Premsa

Barcelona urgeix la Comissió Europea a dotar les ciutats de més capacitat per regular les plataformes digitals

17/09/2020



Temps estimat de lectura: 2 minuts

La tercera tinenta d’alcaldia Laia Bonet ha participat en una reunió de ciutats europees amb la vicepresidenta de la Comissió Europea a càrrec de l’agenda digital, la liberal danesa Margrethe Vestager

La reunió ha estat organitzada per Amsterdam i Eurocities, en el marc d’una estratègia d’incidència sobre la Digital Services Act, que ha d’establir la regulació de l’economia digital a nivell europeu

La tercera tinenta d’alcaldia d’Agenda 2030, Transició Digital, Esports i Coordinació Territorial i Metropolitana de l’Ajuntament de Barcelona, Laia Bonet, ha instat a la Comissió Europea a dotar les ciutats de més capacitat per regular les plataformes digitals i a “desenvolupar, a nivell europeu, un model digital al servei de l’interès general”.

 

 

 

Bonet ha participat avui en una reunió de ciutats europees amb la vicepresidenta de la Comissió Europea a càrrec de l’agenda digital, la liberal danesa Margrethe Vestager. La reunió ha estat organitzada per Amsterdam i Eurocities, en el marc d’una estratègia d’incidència sobre la Digital Services Act, que ha d’establir la regulació de l’economia digital a nivell europeu, i l’agenda digital europea en general.

La representant de la ciutat de Barcelona, que ha fet tàndem amb Amsterdam, ha ofert a la Comissió Europea “l’ajut, el coneixement i la col•laboració de les ciutats europees per convertir la transformació digital en motor de progrés social” i ha instat a la vicepresidenta de la Comissió a “optar per un model tecnològic que fomenti la innovació, els drets i la inclusió a les ciutats i no redueixi la capacitat dels governs locals de modelar la vida urbana”.

“La transició digital funcionarà per a tothom o no funcionarà en absolut. Si no som capaços de posar la digitalització al servei de l’interès general només afegirem una nova capa de desigualtat a les nostres societats”, ha dit Bonet en la seva intervenció.

“A les nostres ciutats no podem protegir el comerç minorista local contra la competència deslleial de les grans plataformes digitals. No podem garantir el dret a l’habitatge si les plataformes de lloguer d’habitatges a curt termini no compleixen les normes que regeixen el mercat immobiliari. No podem desplegar completament estratègies de digitalització si no ens assegurem que tothom tingui accés a Internet i les habilitats per utilitzar-lo”, ha assegurat en la seva intervenció.

Bonet ha fet tàndem amb l’alcaldessa d’Amsterdam, Femke Halsema amb qui ha compartit la seva visió política de la transformació digital i el paper de les ciutats. La Secretària General d’Eurocities, Anna Lisa Boni, ha estat l’encarregada de moderar la sessió.





Paraules clau

ciutat/ Comissió Europea/ plataformes digitals/