David Escudé dóna el tret de sortida a la 42a edició de la Cursa de la Mercè : Servei de Premsa

David Escudé dóna el tret de sortida a la 42a edició de la Cursa de la Mercè

18/09/2020



Temps estimat de lectura: 4 minuts

La cursa tindrà modalitat presencial i virtual i destinarà la recaptació íntegra a la Marató de TV3 i Catalunya Ràdio per a la recerca de la covid-19

Dissabte 19 de setembre i diumenge 20, a les 08:00 hores (sortida ubicada a l’avinguda Litoral amb el carrer de Josep Pla), el regidor d’Esports, David Escudé, donarà el tret de sortida de la Cursa de la Mercè 2020, enguany amb un format diferent per la situació d’excepcionalitat que s’està vivint per causa de la pandèmia. En aquesta edició, la Cursa de la Mercè presenta dues modalitats: presencial i virtual, que se celebraran ambdues el 19 i 20 de setembre.

 

MODALITAT PRESENCIAL

La Cursa de la Mercè presencial tindrà fins a 8 sortides, amb onades de 375 corredors/es en cadascuna, durant dues sessions matinals que tindran lloc el dissabte 19 i el diumenge 20 de setembre. El regidor d’Esports, David Escudé, donarà la sortida a les sèries de les 8 hores de les dues jornades, des de la sortida ubicada a l’avinguda Litoral amb el carrer de Josep Pla. Posteriorment, el lliurament de premis es realitzarà al lloc d’arribada, que en aquesta ocasió estarà ubicat en un emplaçament diferent al punt de sortida, en el Complex Esportiu Municipal La Mar Bella.

El format presencial constarà d’una cursa de 10 quilòmetres que s’haurà de completar fent dues voltes en un circuit delimitat de 5km, amb sortida a l’avinguda Litoral amb el carrer de Josep Pla, i arribada a la pista d’atletisme del Complex Esportiu Municipal La Mar Bella.

 

Mesures de seguretat

S’ha establert un protocol sanitari de prevenció i seguretat en el qual s’ha format a tot el personal de l’organització, que inclou mesures com la desinfecció prèvia de les infraestructures, la distància d’1,5m entre corredor/es a cadascuna de les quatre sortides de cada dia, amb grups reduïts de 375 persones a cada sortida, l’ús obligatori de mascareta a la sortida i l’arribada, la implementació d’un sistema de recollida i gestió de les mascaretes utilitzades, i posar a disposició dels participants dispensadors de gel hidroalcohòlic.

La celebració de la cursa estarà sempre supeditada a  les recomanacions i indicacions de les autoritats sanitàries.

 

Atletes d’elit que han confirmat participació

Diferents atletes han confirmat la seva participació a la Cursa de la Mercè 2020 presencial, tot i que hi ha atletes internacionals que no han pogut viatjar degut a les restriccions, com Mourad i Serjogins, que van fer podi l’any passat.

 

Homes:

Arthur Bossy (campió de la cursa de la Mercè 2019, campió de la Cursa dels Nassos 2018 i 2019, atleta internacional, millor marca personal als 10km 28’47”), Carles Castillejo (campió de la cursa de la Mercè 2011, 2013 i 2016, participant a 4 Jocs Olímpics, millor marca personal de 27’39” en 10k), Mohamed El Ghazouany (4t a la cursa de la Mercè 2019, campió de diferents curses del calendari català, millor marca personal als 10km 29’52”) i Soufiane Abrouk (campió de diferents curses del calendari català, millor marca personal als 10km 29’42”).

 

Dones:

Gemma Barrachina (campiona de la Cursa de la Mercè 2019, campiona de la Behobia San Sebastián 2019, atleta internacional, millor marca personal als 10.000mts 32’08”), Míriam Ortiz (campiona de la Cursa de la Mercè 2018 i 2a al 2019, campiona de les 5 últimes edicions de la Cursa de El Corte Inglés, millor marca personal als 10km 33’39”), Gisela Carrión (5a a la Cursa dels Nassos 2019, millor marca personal als 10km 34’24”), Sara Loehr (2a a la Cursa de la Dona 2018, 3a a la Cursa de Bombers, millor marca personal als 10km 35’30”), i Katherine Chaplin (guanyadora de diverses curses del calendari català).

 

MODALITAT VIRTUAL

Enguany, com a novetat, es pot córrer també la cursa més popular en modalitat virtual, des de qualsevol part del món, i amb la possibilitat d’escollir entre tres distàncies: 2km, 5km i 10km.

Es podrà completar la distància seleccionada del 19 de setembre a les 00.01h fins al 20 de setembre a les 23.59h, sense límit horari, amb una aplicació mòbil que registrarà el recorregut de cada persona mitjançant la geolocalització

 

Links de descàrrega de l’app:

App Store – https://apps.apple.com/us/app/id1529487609

Play Store – https://play.google.com/store/apps/details?id=com.cursavirtualmerce.app

 

UNA GRAN CURSA SOLIDÀRIA

Com cada any, la recaptació íntegra de les inscripcions, amb un cost simbòlic de 5 euros, anirà destinada a donar suport a un projecte solidari, en aquesta ocasió la Marató de TV3 i Catalunya Ràdio, per a la recerca sobre la covid-19.

Més informació i resultats de la cursa al web barcelona.cat/cursamerce

 

NOTA IMPORTANT PER A MITJANS PER PODER COBRIR LA CURSA DE LA MERCÈ:

Pel tal de complir amb el protocol de seguretat i prevenció, totes les persones  de mitjans que vulguin acreditar-se hauran de presentar degudament emplenat el document adjunt: Document d’acreditació mitjans. A més, hauran de portar mascareta posada en tot moment i hauran de respectar les distàncies de seguretat amb la resta de persones. Sense el compliment  d’aquests requisits no podran ser acreditades sota cap circumstància.

Podran recollir la seva acreditació a la Zona d’organització, ubicada en la platja de Llevant a l’alçada del carrer Josep Pla (s’ha de tenir en compte que l’accés per aquest carrer estarà tancat). (Veure plànol adjunt)





Paraules clau

Cursa de la Mercè/ esport/ Mercè/ mercè 2020/