En marxa els cribratges massius per detectar la Covid-19 a persones asimptomàtiques a la Trinitat Vella de Barcelona : Servei de Premsa

En marxa els cribratges massius per detectar la Covid-19 a persones asimptomàtiques a la Trinitat Vella de Barcelona

19/09/2020



Temps estimat de lectura: 2 minuts

La previsió és realitzar unes 1.200 proves durant el cap de setmana al Centre Cívic de la Trinitat Vella i a l’espai de la Fundació Trinijove

El Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona han posat en marxa aquest cap de setmana cribratges massius al barri de la Trinitat Vella de Barcelona.

 

 

 

La regidora de Salut, Envelliment i Cures, Gemma Tarafa, ha remarcat que “l’objectiu és detectar persones asimptomàtiques posant l’accent en les persones de 20 a 50 anys. Això permet fer seguiment dels seus contactes i per tant, tallar les cadenes de transmissió”. Tarafa ha afegit que “a més, des de l’Oficina de Quarantenes seguim oferint dos tipus de serveis per a aquelles persones que han de fer quarantena i tenen dificultat per a aïllar-se: s’ajuda a les persones que no tenen una xarxa social o ho requereixin subministrant aliments, fent neteja de la llar o amb gestió de residus per exemple. I en cas que no pugui aïllar-se a casa per les condicions de vida en els seus domicilis se’ls proporciona allotjament en un dels tres hotels habilitats a la ciutat”.

De la seva banda, el sub-director general de Coordinació de Salut Pública Departament de Salut, Xavier Llebaria, ha fet una crida a participar dels cribratges especialment a la gent jove. Llebaria ha demanat “col·laboració i participació ciutadana per trobar el màxim nombre de persones amb el Covid19, sobretot asimptomàtics”. “el més important és anar a aquells llocs on la taxa de transmissió és elevada i tallar la cadena de transmissió, aquest és l’objectiu de cribratges com el de Trinitat Vella”, ha afirmat.

 

 

La previsió és que es facin unes 1.200 proves als veïns i veïnes de tres seccions censals del barri de la Trinitat Vella entre aquest dissabte i demà diumenge. La recollida de mostres es farà entre les 9.00 i les 19.00 hores al Centre Cívic Trinitat Vella (Foradada, 36) i a l’espai de la Fundació Trinijove (Pare Pérez del Pulgar, 17). La incidència en aquest barri per cada 100.000 habitants ha estat de 1.933 casos entre els 22 de juny i el 14 de setembre.

Els veïns i veïnes cridats a fer-se la prova són els que viuen a les seccions censals 09001, 09002 i 09003, que són les compreses entre els carrers Mireia, avinguda Meridiana, el riu Besòs, via de Bàrcino, carrer Ausona, Mare de Déu de Lorda, Vinya Llarga i Foradada. El servei de convivència del districte de Sant Andreu realitza una crida casa per casa en aquests carrers per recordar la possibilitat de fer-se aquesta prova PCR.





Paraules clau

COVID-19/ cribratges/ trinitat vella/