En marxa les obres per implantar tres pèrgoles fotovoltaiques al nou tram cobert de la ronda de Dalt : Servei de Premsa

En marxa les obres per implantar tres pèrgoles fotovoltaiques al nou tram cobert de la ronda de Dalt

20/09/2020



Temps estimat de lectura: 3 minuts

L’Ajuntament està fent les obres per instal·lar tres pèrgoles amb plaques solars al nou àmbit ciutadà estrenat el gener passat damunt la cobertura de la ronda al seu pas per la Vall d’Hebron

Els treballs acabaran el desembre amb una inversió prevista d’uns 1,7 milions d’euros, i la instal·lació permetrà generar l’energia equivalent al consum de 33 llars

L’Ajuntament de Barcelona està fent les obres per implantar tres pèrgoles fotovoltaiques al nou tram cobert de la ronda de Dalt, situat entre el Mercat de la Vall d’Hebron i l’Institut Vall d’Hebron, al districte d’Horta-Guinardó. El projecte preveu instal·lar una pèrgola gran amb plaques fotovoltaiques d’una àrea aproximada d’uns 2.000 m2 a l’espai polivalent de davant del mercat, i dues de petites d’uns 100m2, cadascuna al llarg del passeig i a les àrees d’activitat.

 

 

 

 

Les plaques solars es col·locaran damunt d’una estructura de pòrtics de fusta laminada on també hi haurà vegetació. Està previst que els treballs acabin el desembre, i s’hi preveu invertir 1,7 milions d’euros.

Es tracta d’una instal·lació amb una potència de 50 kW que generarà aproximadament uns 75.600 kWh, l’equivalent al que consumeixen 33 llars. L’energia generada s’injectarà a la xarxa elèctrica amb l’objectiu d’ambientalitzar-la, és a dir, introduir-hi energia verda per tal de reduir les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle (GEH) que s’associen a l’energia elèctrica procedent de recursos fòssils no renovables. Amb l’energia neta que aportarà a la xarxa aquesta instal·lació, es podran estalviar 27.540 kg de CO2 equivalent.

L’objectiu és aprofitar totes les oportunitats de generar que ofereix l’espai públic. La incorporació d’aquest tipus d’element com a solució urbanística permet la generació d’energia renovable i de proximitat i, alhora, dotar d’ombra espais d’estada de la ciutat.

Durant les obres quedarà tancat l’àmbit d’actuació –la part central del passeig– i el carril bici en sentit Llobregat estarà tallat. I fins al 30 d’octubre, per la descàrrega dels materials serà necessari fer ocupacions puntuals alguns matins del costat muntanya de la calçada mar. S’afectarà el carril bici bidireccional i un carril de circulació, i se senyalitzarà degudament.

La instal·lació solar completarà el projecte de cobertura de la ronda de Dalt al seu pas per la Vall d’Hebron, que es va estrenar el gener passat. Des de llavors, el veïnat gaudeix d’un nou passeig d’uns 200 metres de longitud i 3.800 m2 de superfície que contribueix a reduir la fractura urbana que suposa la ronda i millorar la qualitat de vida de les persones.

Amb la cobertura s’ha volgut donar resposta a les diferents necessitats relacionades amb la permeabilitat entre els barris, els recorreguts per a vianants, la mobilitat rodada, la renaturalització i la relació entre equipaments existents i nous usos. Tot plegat, fomentant un nou entorn urbà saludable per a les persones.

Imatges en alta resolució 1/2

Imatges en alta resolució 2/2





Paraules clau

Ronda de Dalt/ vall d'hebron/