Els consells de barri es reprenen de forma presencial a l’aire lliure : Servei de Premsa

Els consells de barri es reprenen de forma presencial a l’aire lliure

30/09/2020

Les primeres sessions a l’espai públic seran les dels barris de Ciutat Vella, amb inscripció prèvia i aforament limitat per garantir la distància de seguretat

Tot i el confinament, des de l’inici de la pandèmia s’han celebrat 128 convocatòries d’òrgans dels districtes i 120 sessions dels diferents consells sectorials de ciutat

Els consells de barri es tornen a celebrar aquesta tardor des que es van haver de suspendre a l’inici de la pandèmia pel confinament general de la població. Després de la celebració ahir dimarts 29 del Consell de Barri del Coll, encara de forma semipresencial, entre avui i el 13 d’octubre tindran lloc les sessions corresponents als barris de Ciutat Vella, de forma totalment presencial, a l’aire lliure, amb inscripció prèvia i aforament limitat, de manera que es garanteixi la mesura sanitària de distància de seguretat. Les sessions seran el 30 de setembre al Barri Gòtic, el 7 d’octubre al Raval, el 8 d’octubre a la Barceloneta, i el 13 d’octubre a Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera. La previsió és poder celebrar tots els consells de barri de la ciutat durant aquesta tardor.

La celebració de forma presencial, autoritzada per les autoritats de protecció civil, respon a la voluntat d’afavorir la participació veïnal i salvar tota barrera tecnològica amb els veïns i les veïnes. Així, s’ha decidit que les sessions se celebrin a l’aire lliure, ja sigui a l’espai públic o bé en patis o jardins d’equipaments públics. Per tal de tenir un control de les persones que hi assisteixen, tal com marquen les autoritats sanitàries, el lloc de celebració no es fa públic sinó que es notifica de manera individual a les persones que s’hagin inscrit per assistir-hi. En el cas dels consells de barri de Ciutat Vella, les inscripcions es poden fer fins a pocs dies abans de cada sessió al correu electrònic participaciocvella@bcn.cat.

Els consells de la resta de barris de la ciutat es podran celebrar en qualsevol dels dos formats, totalment presencial o mixt, atenent a les necessitats i les condicions climàtiques, així com a les mesures establertes en cada moment per les autoritats sanitàries. Quan se celebrin de forma semipresencial, els veïns i les veïnes que vulguin participar-hi des de casa, podran fer-ho a través de la plataforma digital municipal de participació decidim.barcelona.

Participació telemàtica, tot i el confinament

Els darrers consells de barri celebrats a la ciutat daten d’abans del decret de l’estat d’alarma i el confinament per evitar la propagació del covid. A causa de les restriccions, es van haver de suspendre moltes de les sessions previstes en aquell moment, així com la resta d’òrgans de participació territorials de la ciutat però de seguida es va començar a treballar per poder reprendre de forma telemàtica les diferents sessions de participació. Així, des de l’inici de l’estat d’alarma, s’han celebrat 128 sessions dels diferents òrgans de participació i govern del districte, 120 sessions dels consells sectorials de ciutat, i sis sessions de les diferents comissions i grups de treball del Consell de Ciutat.

A més, es van celebrar trobades específiques obertes amb els veïns, també telemàtiques, amb el nom de “La regidoria respon” i al mes de juny, coincidint amb la desescalada, es van reprendre les audiències públiques en format mixt, presencial i a distància.Compartiu aquest contingut