EN RESiDÈNCiA, el programa de creació contemporània dels instituts de la ciutat, arribarà a 400 adolescents de la mà de 27 artistes : Servei de Premsa

EN RESiDÈNCiA, el programa de creació contemporània dels instituts de la ciutat, arribarà a 400 adolescents de la mà de 27 artistes

01/10/2020

En marxa la 12a edició del programa ‘EN RESiDÈNCiA. Creadors als instituts de Barcelona’, en la qual tindran lloc processos de creació en 24 instituts de la ciutat, seleccionats mitjançant convocatòria pública

Els instituts Vapor del Fil (Sant Andreu) i El Til·ler (el Bon Pastor) s’incorporen enguany al programa coproduït per l’Institut de Cultura i el Consorci d’Educació de Barcelona

‘EN RESiDÈNCiA. Creadors als instituts de Barcelona’ arrenca en paral·lel al curs escolar 2020-2021 amb un cartell de 27 artistes, amb la col·laboració de 40 docents i la participació de 400 alumnes d’ESO de 24 instituts de la ciutat. D’aquests instituts,  2 participen per primera vegada: Vapor del Fil (Sant Andreu) i El Til·ler (el Bon Pastor).

Al llarg de les 12 edicions d’EN RESiDÈNCiA, s’han desenvolupat ja 146  residències, en 50 instituts, el que suposa quasi tres quartes parts del total de centres de Barcelona, amb 166 artistes, 180 docents i 2550 joves.

Els creadors participants en aquesta edició són Jorge Albuerne, Sarah Anglada i Linn Johansson, Consuelo Bautista, Paula Bruna, Svantje Bußhoff, Viviane Calvitti, David Climent, Carla Farreny i Marta Vilardell, Jordi Ferreiro, Raquel Friera i Xavier Bassas, Eulàlia Garcia Valls, Llàtzer Garcia, Clara Gassull, Juliane Heinemann, MANS O, Ricardo Pérez-Hita, David Proto, Eulàlia Rovira, Anna Irina Russell, Arnau Sala, Silvia Sant, Julia Spínola, Troposfera.xyz i Marc Villanueva.

Pel que fa als equips de mediació, EN RESiDÈNCiA es desenvolupa amb el comissariat i la coordinació d’ entitats específicament orientades a les interseccions entre educació i cultura ( A Bao A Qu, L’Afluent,  Experimentem amb l’Art, Transductores);  equips educatius de museus ( Fundació Joan Miró de Barcelona, Museu Nacional d’Art de Catalunya, MACBA-Museu d’Art Contemporani de Barcelona, Museu del Disseny i Born Centre de Cultura i Memòria) i d’equipaments culturals ( Mercat de les Flors, Teatre Lliure); i equips de Fàbriques de Creació ( Graner, Sala Beckett / Obrador Internacional de Dramatúrgia, La Central del Circ, La Caldera – Les Corts) i d’espais de creació independents ( Antic Teatre, La Poderosa).

 

Dossier de premsa i imatge gràficaCompartiu aquest contingut