Jaume Collboni i Albert Batlle atenen els mitjans de comunicació en relació a la convocatòria d’oposicions per a 282 places de la Guàrdia Urbana, amb 6.500 aspirants : Servei de Premsa

Jaume Collboni i Albert Batlle atenen els mitjans de comunicació en relació a la convocatòria d’oposicions per a 282 places de la Guàrdia Urbana, amb 6.500 aspirants

02/10/2020



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Dissabte, 3 d’octubre a les 9.30h (Hall del Pavelló 2 de Fira l’Hospitalet. Entrada per carrer Botànica), el primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni, i el cinquè tinent d’alcaldia, Albert Batlle, donaran els detalls sobre la convocatòria d’oposicions per a proveir 282 places de la Guàrdia Urbana.

A la  convocatòria que s’inicia demà, s’hi han inscrit 6.500 aspirants. D’aquestes persones, el 30% són dones. És el percentatge de dones candidates a Guàrdia Urbana més gran de la història del cos de policia barceloní. Aquesta és la primera convocatòria que introdueix la quota del 40% de dones a la plantilla amb l’objectiu de pal·liar el fort desequilibri que hi ha actualment en el cos.

L’atenció als mitjans es podrà seguir per streaming a través del web de premsa de l’Ajuntament de Barcelona, www.barcelona.cat/premsa.

 

 

NOTA IMPORTANT PER A MITJANS

Per raons de seguretat sanitària no es podrà accedir a l’interior del Pavelló 2 on es realitzaran les proves. L’Ajuntament facilitarà imatges de les proves als mitjans de comunicació.

La televisió pública municipal, Beteve, facilitarà les imatges de l’interior a la resta de televisions i mitjans que ho requereixin. Els interessats les hauran de demanar al telèfon de Producció de Betevé:  93.506.42.22

 

FUNCIONAMENT DE LES PROVES

Els exàmens es realitzaran en tres centres: el Pavelló 2 de la Fira a l’Hospitalet de  Llobregat, la Facultat d’Econòmiques de la Universitat de Barcelona  i la Facultat de Dret de la Universitat de Barcelona.

Les persones aspirants realitzaran demà la primera prova (cultural i teòrica), segona prova (tests aptitudinals), tercera prova (prova de coneixements de llengua anglesa) i primera part de la sisena prova (tres qüestionaris corresponents a la prova de personalitat i competències) de la fase selectiva, d’acord amb les bases de la convocatòria.

Protecció Civil de l’Ajuntament de Barcelona, amb la col·laboració de la Gerència de Recursos de l’Ajuntament i la Guàrdia Urbana de Barcelona, han elaborat un protocol per tal que les proves es realitzin amb les màximes garanties de seguretat. Per tal de garantir el seu compliment i el bon funcionament de les proves es destinaran 541 treballadors municipals coordinats per la Gerència de Recursos, agents de la Guàrdia Urbana, i auxiliars de seguretat. També es comptarà amb la col·laboració de la Guàrdia Urbana de l’Hospitalet del Llobregat a l’espai de la Fira.

ENLLAÇ RELACIONAT

Més de 6.000 persones s’examinaran demà per formar part de la Guàrdia Urbana





Paraules clau

Guàrdia Urbana de Barcelona/ gub/ prevenció guàrdia urbana/ seguretat/