[INCLOU IMATGES] Comencen les proves de les oposicions a la Guàrdia Urbana, amb 6.500 inscrits : Servei de Premsa

[INCLOU IMATGES] Comencen les proves de les oposicions a la Guàrdia Urbana, amb 6.500 inscrits

03/10/2020



Temps estimat de lectura: 3 minuts

La televisió pública de Barcelona, Betevé, facilitarà les imatges audiovisuals de l’interior del pavelló. Les imatges gravades s’hauran de demanar al telèfon de Producció de Betevé: 93.506.42.22

Fotografies en alta resolució:

 

Avui han començat les proves de la convocatòria d’oposicions a 282 places de la Guàrdia Urbana, a la qual s’hi han inscrit 6.500 persones aspirants. D’aquestes, el 30% són dones. És el percentatge de dones candidates a Guàrdia Urbana més gran de la història del cos de policia barceloní. Aquesta és la primera convocatòria que introdueix la quota del 40% de dones a la plantilla amb l’objectiu de pal·liar el fort desequilibri que hi ha actualment en el cos de la Guàrdia Urbana. Actualment el 14, 21% dels agents són dones i el 85, 79% són homes.

 

 

 

 

El primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni, ha remarcat que “assistim a la convocatòria més important de la història de l’Ajuntament pel que fa al nombre de places convocades a la Guàrdia Urbana, amb 282 places convocades, amb pràcticament 7.000 aspirants que tenen vocació de servei pública. Són les mateixes persones que van assistir a la primera Fira que s’ha fet, el BIZ Barcelona”.

 

 

De la seva banda, el cinquè tinent d’alcaldia, Albert Batlle, ha posat de relleu que “veure les condicions de seguretat i higiene de les proves mostra l’alt nivell de responsabiltat dels responsables i funcionaris del consistori barceloní. Les proves formen part també del compromís de mandat de renovació de la Guàrdia Urbana. Avui convoquem 282 i treballem per continuar en el propers anys fins arribar a les 1.000 places compromeses”.

 

 

La televisió pública de Barcelona, Betevé, facilitarà les imatges audiovisuals de l’interior del pavelló. Les imatges gravades s’hauran de demanar al telèfon de Producció de Betevé: 93.506.42.22

 

Funcionament de les proves

Els exàmens s’estan duent a terme al Pavelló 2 de la Fira a l’Hospitalet de Llobregat, la Facultat d’Econòmiques de la Universitat de Barcelona i la Facultat de Dret de la Universitat de Barcelona.

 

 

 

 

Les persones aspirants realitzen avui la primera prova (cultural i teòrica), segona prova (tests aptitudinals), tercera prova (prova de coneixements de llengua anglesa) i primera part de la sisena prova (tres qüestionaris corresponents a la prova de personalitat i competències) de la fase selectiva, d’acord amb les bases de la convocatòria.

Protecció Civil de l’Ajuntament de Barcelona, amb la col·laboració de la Gerència de Recursos de l’Ajuntament i la Guàrdia Urbana de Barcelona, han elaborat un protocol per tal que les proves es realitzin amb les màximes garanties de seguretat. Per tal de garantir el seu compliment i el bon funcionament de les proves, 541 treballadors municipals participen en la supervisió de les proves coordinats per la Gerència de Recursos, agents de la Guàrdia Urbana, i auxiliars de seguretat. També es compta amb la col·laboració de la Guàrdia Urbana de l’Hospitalet del Llobregat a l’espai de la Fira.

 

 

Fotografies en alta resolució:





Paraules clau

Guàrdia Urbana de Barcelona/ gub/ prevenció guàrdia urbana/ seguretat/