L’Ajuntament de Barcelona reivindica les infraestructures com a esperó de la recuperació econòmica i la lluita contra la desigualtat social : Servei de Premsa

L’Ajuntament de Barcelona reivindica les infraestructures com a esperó de la recuperació econòmica i la lluita contra la desigualtat social

08/10/2020

El primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni, ha reclamat “un gran Pla Marshall per a la rehabilitació del parc d’habitatge metropolità, ara ineficient i que agreuja desigualtats socials, perquè per cada euro invertit, se’n generen 4 al sector privat”

Collboni ha participat avui a la jornada “Construint ponts amb les infraestructures” organitzada per Foment del Treball a Catalunya i on han participat també el ministre de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, i el conseller de Territori i Sostenibilitat

El primer tinent de l’Ajuntament de Barcelona ha destacat també que “cal obrir el focus de les infraestructures, per aconseguir un model econòmic competitiu, sostenible i equitatiu”

El primer tinent d’alcaldia d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda, Jaume Collboni, ha participat avui a la jornada Construint ponts amb les infraestructures, organitzada per Foment del Treball a Catalunya, on han participat també el ministre de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, José Luis Ábalos; el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet; el president de Foment del Treball, Josep Sánchez llibre, i representants dels principals agents econòmics i socials de Catalunya, i de l’administració local, autonòmica i estatal.

 

 

En la seva intervenció, Jaume Collboni, ha reclamat “un gran Pla Marshall per a la rehabilitació del parc d’habitatge metropolità, ara ineficient i que agreuja desigualtats socials, perquè per cada euro invertit, se’n generen 4 al sector privat”. I en aquesta línia, ha destacat el paper social de les infraestructures, perquè, ha seguit Collboni, “el més substancial per Barcelona és Rodalies i també, conseller, metro a Barcelona”.

Per al tinent d’alcaldia, “cal obrir el focus del que representen les infraestructures, per aconseguir un model econòmic competitiu, sostenible i equitatiu, perquè són més que ciment”. Collboni ha alertat que l’increment de l’atur en mà d’obra no qualificada serà un problema greu, i per això els diners dels fons europeus també han d’ajudar a revertir aquesta realitat”.

El responsable de les àrees d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda del Consistori ha remarcat també la importància de la lluita contra el canvi climàtic perquè va lligat a la lluita contra les desigualtats socials i ha posat en valor infraestructures energètiques com els 400 punts de càrrega elèctrica públics que impulsa l’Ajuntament de Barcelona a través de Barcelona de Serveis Municipals (B:SM).Compartiu aquest contingut