Barcelona obrirà dos nous quioscos gestionats per persones amb discapacitat : Servei de Premsa

Barcelona obrirà dos nous quioscos gestionats per persones amb discapacitat

12/10/2020

En els propers mesos s’obriran dos nous quioscos als districtes de l’Eixample i Sant Martí, que se sumaran als tres que ja gestiona Diverscoop des de principis d’any. La voluntat de la cooperativa és obrir fins a 10 quioscos durant l’any 2021

Els quioscos de premsa han prestat un servei essencial durant la pandèmia, fet que els ha consolidat com a punts de referència veïnal als seus barris

La Generalitat de Catalunya ha atorgat una subvenció de 60.000 euros a la cooperativa pel seu projecte innovador en la creació d’autoocupació per a les persones amb discapacitat

La cooperativa Diverscoop, integrada exclusivament per 11 persones amb diversitat funcional, obrirà, en els propers mesos, dos nous quioscos de premsa en desús als districtes de l’Eixample i Sant Martí. Els establiments estaran situats a la cantonada del carrer Aribau amb Còrsega i al carrer de Guipúscoa amb Espronceda i, d’aquesta manera, gestionaran un total de 5 quioscos a la ciutat de Barcelona.

Ambdós quioscos es troben en molt bon estat i presenten bones oportunitats de creixement per a la cooperativa. Diverscoop també estudia la incorporació de nous cooperativistes per afrontar el creixement i la gestió de fins a 10 quioscos durant l’any 2021.

Joan Ramon Riera, Regidor i President de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat, ha celebrat l’obertura dels nous quioscos perquè suposen un “impuls per a un del col·lectius on més ha impactat la situació econòmica i laboral provocada per la pandèmia”. “Una de les prioritats de l’Ajuntament és donar suport a la creació d’ocupació, així doncs, amb aquest model de quioscos gestionats per Diverscoop intensifiquem el suport a projectes d’ocupació adreçats a persones amb discapacitat” ha afegit.

Aquestes dues noves reobertures responen a la bona acollida que ha tingut la iniciativa des de l’inici de la seva activitat, el passat mes de gener. Els tres establiments en actiu, a la Plaça Ramon Albó, a l’Avinguda Paral·lel i al Passeig Colom han aconseguit consolidar el projecte en aquests 8 mesos tot i la situació sanitària viscuda a conseqüència de la Covid-19.

Els quioscos han restat oberts durant la primera onada de la pandèmia, prestant un servei essencial a la ciutadania; fet que ha comportat que el servei hagi pogut consolidar-se en els barris on hi intervé i esdevenir, també, un punt de referència veïnal. Els quioscos de la Plaça Ramón Albó i Avinguda del Paral·lel han mantingut, durant la crisi sanitària, bones xifres d’activitat i negoci. Per la seva banda, el quiosc de Passeig Colom s’ha vist més afectat a causa de la caiguda de l’activitat turística. No obstant això, els primers balanços comercials de la cooperativa Diverscoop han estat positius.

Durant aquest període, Diverscoop també ha enfortit la seva estructura interna i s’ha dotat d’un suport directiu i empresarial ofert per sèniors voluntaris de l’Ajuntament de Barcelona i de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat. La cooperativa ha organitzat definitivament  el seu règim de govern, ha format els seus socis, ha orientat les seves línies tradicionals de negoci i ha explorat noves oportunitats de negoci, especialment, en l’àmbit de la micrologística.

A aquesta prospecció de futur i als balanços comercials positius se suma l’obtenció d’una subvenció de 60.000 euros per part del programa de subvencions per al foment del cooperativisme del Departament de Treball, Afers Socials i Família de la Generalitat de Catalunya. La cooperativa ha obtingut un notable alt (83/100) i ha estat valorada com un projecte innovador en la creació d’autoocupació per a les persones amb discapacitat.

Per a la seva posada en marxa, la cooperativa va comptar amb la col·laboració d’algunes entitats de la Xarxa per a la Inclusió Laboral (XIB) com són ACAPPS, Fundació ECOM, Fundació JOIA i l’Associació Centre d’Higiene Mental de Les Corts, a banda de Barcelona Energia, Barcelona Activa i l’equip tècnic de la Direcció de Patrimoni. L’objectiu d’aquesta iniciativa pionera passa per generar oportunitats d’inclusió laboral de les persones amb discapacitat a través d’un projecte d’emprenedoria col·lectiva.Compartiu aquest contingut