L’Ajuntament s’incorpora al projecte PRIMA que permetrà desenvolupar a Barcelona una Plataforma d’Integració d’energies renovables i emmagatzematge : Servei de Premsa

L’Ajuntament s’incorpora al projecte PRIMA que permetrà desenvolupar a Barcelona una Plataforma d’Integració d’energies renovables i emmagatzematge

12/10/2020

L’Ajuntament de Barcelona aprova el conveni que atorga 300.000 euros a l’Institut de Recerca en Energia de Catalunya (IREC) per desenvolupar a la ciutat aquest projecte de transició energètica impulsat per la Generalitat de Catalunya

PRIMA serà una instal·lació industrial d’assaig i validació de tecnologies, productes i serveis d’emmagatzematge energètic i energies renovables en un entorn real, i serà un instrument bàsic per enfortir el sector econòmic de les energies renovables i de l’hidrogen com a vector energètic

Aquesta plataforma permetrà millorar la competitivitat de la indústria del sector energètic gràcies a acostar la R+D a la innovació en el marc del New Green Deal i els objectius de sostenibilitat de l’Agenda 2030

L’Ajuntament de Barcelona s’incorpora al projecte PRIMA per ubicar a Barcelona la Plataforma d’integració d’energies renovables i emmagatzematge, promoguda per la Fundació Institut de Recerca en Energia de Catalunya (IREC) i impulsada per la Generalitat de Catalunya, i que té com a objectiu facilitar una instal·lació industrial d’assaig i validació de tecnologies que permeti millorar la competitivitat de la indústria del sector energètic.

La comissió de govern ha aprovat el conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Barcelona i l’IREC que atorga una subvenció de 300.000 euros per al desenvolupament d’aquest projecte que s’alinea amb el compliment de l’Agenda 2030 i que permetrà impulsar el desenvolupament de tecnologies clau per a la transició energètica, a la vegada que permetrà enfortir un sector econòmic vinculat a l’energia renovable. Aquest finançament s’afegeix a l’aportació de 3M€ que la Generalitat de Catalunya, mitjançant l’Institut Català d’Energia (ICAEN), va comprometre amb l’IREC per materialitzar a Catalunya aquest projecte.

Amb aquesta aportació, l’Ajuntament garanteix que aquest laboratori d’innovació d’energia verda, impulsat per la Generalitat de Catalunya i l’IREC per a promoure l’activitat econòmica, s’ubicarà a la ciutat, en una nau industrial situada a l’entorn del hub de l’energia que s’està desenvolupant a l’àrea del Besòs.

El disseny i implementació d’aquesta plataforma d’assaig industrial es farà durant el 2021 i es preveu que la posada en marxa i explotació de la plataforma es faci el 2022.

La tercera tinenta d’alcaldia, Laia Bonet, ha destacat que “aquest conveni garanteix que un espai de recerca puntera s’ubiqui a Barcelona i permet avançar en la diversificació de l’economia de la ciutat, per fer-la més resilient i alineada amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible, garantint una Barcelona sostenible per les generacions futures.”

 

PRIMA- Plataforma d’integració d’energies renovables i emmagatzematge

La Plataforma d’integració d’energies renovables i emmagatzematge – PRIMA és un projecte de transició energètica focalitzat en la integració d’energies renovables en edificació i xarxes energètiques i gestió intel·ligent de l’energia tot incloent-hi l’emmagatzematge d’energia, el vehicle elèctric i l’hidrogen. PRIMA s’emmarca en l’estratègia SOLARCAT, engegada per la Generalitat per preparar Catalunya per a la captació, aprofitament i emmagatzematge elèctric de l’energia solar.

PRIMA serà una instal·lació industrial d’assaig i validació de tecnologies, productes i serveis  d’emmagatzematge energètic i energies renovables en un entorn real. Aquesta instal·lació permetrà potenciar el desenvolupament de tecnologies clau per a la transició energètica gràcies a :

El projecte té com a objectiu principal millorar la competitivitat de la indústria del sector energètic gràcies a acostar la R+D a la innovació en el marc del New Green Deal i la Descarbonització de l’Economia. Això ha de fer possible:

Els objectius de PRIMA es centren en les següents tecnologies:

La Plataforma PRIMA serà un servei per a les empreses del sector energètic, proveïdors tecnològics i centres de coneixement perquè puguin testar, en un entorn real, prototips, proves de concepte, demostradors i plantes pilot en col·laboració amb altres agents del sector com ara centres tecnològics, universitats o administracions. També es preveu el desenvolupament de projectes col·laboratius de R+D+i  amb altres agents del sector a nivell nacional i internacional.

El projecte PRIMA té una vinculació directa amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible següents: (7, 9 i 13).



Compartiu aquest contingut