L’Ajuntament de Barcelona homenatjarà el president Companys amb una projecció a la façana de l’edifici consistorial : Servei de Premsa

L’Ajuntament de Barcelona homenatjarà el president Companys amb una projecció a la façana de l’edifici consistorial

13/10/2020

L’Ajuntament de Barcelona homenatjarà la figura del president Lluís Companys amb una projecció a la façana de l’edifici consistorial amb motiu del 80è aniversari del seu afusellament. Així, demà al vespre i dijous a primera hora del matí i al vespre, es projectarà sobre l’edifici de la plaça Sant Jaume el següent text:

“No podria viure sense la llibertat! Visca Catalunya!”
Lluís Companys i Jover (1882-1940)

Aquesta no és la única acció que l’Ajuntament està preparant per a reconèixer al president Companys, també està prevista la celebració d’una jornada per recuperar la seva figura, tot coincidint amb el centenari de l’assassinat del seu company, l’advocat Francesc Layret.

A mes, Lluís Companys i Jover ja compta amb diversos elements a la ciutat que recorden i commemoren la seva figura: un monument a la Ronda Sant Pere amb Passeig de Sant Joan, un faristol de memòria a la porta de la seva darrera residència a la ciutat (Gran Via, 633) i un altre a la seva tomba al Fossar de la Pedrera de Montjuïc. Pel 75è aniversari de la seva mort es va dur a terme una exposició al Born, unes jornades recordant-lo i un acte institucional.Compartiu aquest contingut