Barcelona impulsa un nou Pla de Barris que incorpora 7 barris de la ciutat i arribarà a un total de 23 barris de Barcelona amb un pressupost de 150 milions d’euros : Servei de Premsa

Barcelona impulsa un nou Pla de Barris que incorpora 7 barris de la ciutat i arribarà a un total de 23 barris de Barcelona amb un pressupost de 150 milions d’euros

14/10/2020

El nou Pla de Barris 2021-2024, amb un pressupost de 150 milions d’euros, incorporarà 7 barris de la ciutat i arribarà a un total de 23 amb dos nivells d’intensitat. Els nous barris són Verdum, Can Peguera, Turó de la Peira i La Prosperitat (Nou Barris), El Carmel i Can Baró (Horta-Guinardó), Poblesec (Sants-Montjuïc)

El Pla de Barris impulsarà programes per generar noves oportunitats en els àmbits més determinants de generació de desigualtats, com són l’educació, la salut, l’habitatge, l’ocupació, la qualitat de l’espai públic i, en aquest nou pla, una mirada més intensa a la vulnerabilitat vinculada a la sostenibilitat ambiental i l’emergència climàtica

El Pla de Barris 2017-2020, en fase de tancament, ha desplegat més de 600 accions, de les quals el 68% incideixen en l’educació i els drets socials. S’han executat 73 obres de les quals 11 són millores de centres educatius, 49 impacten directament en millores de l’espai públic i 13 són millores o construccions de nous equipaments comunitaris

A les acaballes del 2020, el programa de Pla de Barris 2017-2020 es troba ja en fase de tancament després de 4 anys de desplegament d’una política pública integral i intensiva a 16 barris de Barcelona, a través de 10 Plans de Barri i amb un pressupost extraordinari de 150M€, amb un clar objectiu: reduir les desigualtats a Barcelona.

El Pla de Barris ha tingut una clara vocació de transformar la realitat dels barris des del territori, amb la implicació d’un conjunt de tècnics municipals, encapçalats en cada pla de de barris per un Cap de Projecte, que han teixit la complicitat necessària al territori per desplegar de la mà dels veïns i veïnes i amb la complicitat dels Districtes i les àrees, més de 600 accions, que aborden àmbits com l’educació, els drets socials, l’habitatge, la promoció econòmica i la millora d’equipaments i espai públic.

[…]

 

Descarregar dossier de premsa en format PDF

 

Enllaços relacionats

Descarregar document relacionat en format PDF

Descarregar presentació en format PDFCompartiu aquest contingut