Comencen els primers cribratges massius per detectar la COVID-19 a tres centres educatius de Nou Barris i del Raval de Barcelona : Servei de Premsa

Comencen els primers cribratges massius per detectar la COVID-19 a tres centres educatius de Nou Barris i del Raval de Barcelona

15/10/2020



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Des d’avui i fins al pròxim dimarts 20 d’octubre, es preveu fer les proves a més de 1.300 persones del cens de les comunitats educatives de tres centres dels barris de Trinitat Nova, el Turó de la Peira i el Raval

El Departament de Salut, el Departament d’Educació i l’Ajuntament de Barcelona han posat en marxa aquest matí els cribratges massius de COVID-19 a dos centres educatius de la ciutat, l’Institut Escola Trinitat Nova i el col·legi Amor de Dios, tots dos del districte de Nou Barris. A aquestes actuacions, seguirà el testat intensiu a un centre educatiu del barri del Raval previst per al dimarts 20 d’octubre, l’Escola PIA Sant Antoni.

L’objectiu d’aquests cribratges massius és detectar el màxim de casos asimptomàtics possibles entre les comunitats educatives d’aquests tres instituts de la ciutat, més de 1.300 persones censades (1.380), per tallar cadenes de transmissió, aïllar contactes i limitar l’expansió del virus. Es tracta d’una estratègia de cribratge massiu de les comunitats educatives que està previst estendre progressivament a d’altres centres de la ciutat quan així ho requereixi la situació epidemiològica, tal i com ja es va fer a l’Escola Barrufet del barri de Sants i a d’altres localitats catalanes.

Al llarg del dia d’avui, a l’Institut Escola Trinitat Nova s’estan fent proves a un total de 335 persones censades de la comunitat educativa, de les quals 282 són alumnes de primària (de cinquè i de sisè) i d’educació secundària obligatòria (ESO) i 53 són professionals del centre (professorat, monitors, vetlladors, personal de cuina, de neteja i personal d’administració i serveis).

Pel que fa al cribratge al centre educatiu concertat de primària i secundària Col·legi Amor de Dios, al barri del Turó de la Peira, avui s’estan fent proves un total de 358 persones censades de la comunitat educativa: 315 són alumnes d’ESO, i 43 són professionals del centre (professorat, monitors, vetlladors, personal de cuina, de neteja i personal d’administració i serveis).

Les proves de cribratge les fan professionals de l’atenció primària, d’hospitals i del SEM que s’hi desplacen als centres educatius. I serà l’Agència de Salut Pública de Barcelona qui farà la gestió dels contactes dels casos positius (dels contactes no escolars).

Quant a les proves massives previstes per al pròxim dimarts 20 d’octubre a l’Escola PIA Sant Antoni d’educació primària i secundària, un centre concertat situat al Raval de Barcelona, es cribrarà un total de 687 persones censades de la comunitat educativa.





Paraules clau

COVID-19/