Les casetes del carrer Encarnació es destinaran a habitatge públic dotacional : Servei de Premsa

Les casetes del carrer Encarnació es destinaran a habitatge públic dotacional

15/10/2020Temps estimat de lectura: 2 minutsLa transformació vetllarà per mantenir la fisonomia de les cases i el valor patrimonial i protegirà l’alzina bicentenària i l’espai verd, que serà obert al veïnat

El nou planejament permetrà la construcció d’un equipament de barri en planta baixa i d’entre 15 i 17 habitatges dotacionals a la Vila de Gràcia, un dels barris amb més dèficit d’habitatge públic

L’Escola Bressol Municipal inicialment prevista en aquest emplaçament, s’ubicarà en un altre espai al mateix carrer Encarnació

El projecte de transformació de les casetes del carrer Encarnació, al barri de la Vila de Gràcia, permetrà la construcció d’un total d’entre 15 i 17 habitatges públics dotacionals, convertint-se en una aposta transformadora d’un dels barris a la ciutat amb menys habitatge públic i més gentrificació.

El projecte té la volumetria de planta baixa més 3 pisos i permet mantenir la fisonomia de les cases i el valor patrimonial i, a més, l’alzina bicentenària i l’espai verd. L’objectiu és que tant bon punt s’iniciïn els tràmits i per tant l’espai sigui de titularitat municipal, el veïnat pugui gestionar la zona de jardí on hi ha l’alzina catalogada com a arbre d’interès local i per tant, protegida com a bé d’interès públic. A més, també es preveu que als baixos de les cases s’hi ubiqui un equipament de proximitat de caràcter sociocomunitari.

El Districte de Gràcia, de forma conjunta amb els veïns i les veïnes, definirà un procés participatiu al barri per definir el tipus d’equipament de proximitat que s’ubicarà als baixos de l’edifici. Amb la voluntat de consensuar al màxim el projecte, també s’elaborarà conjuntament amb el veïnat les bases del concurs de projectes arquitectònics tant de l’edifici com del jardí, comptant amb representants del veïnat en el jurat del concurs.

Finalment, l’escola bressol municipal prevista inicialment en aquest emplaçament quedarà ubicada en un altre espai del carrer Encarnació, 61, on ara se situa de forma provisional l’escola de primària Teixidores. Això permetrà que l’escola bressol tingui més espai i més grups.

Per desenvolupar el projecte previst, es proposarà una Modificació del Pla General Metropolità (MPGM) i se sotmetrà a debat i aprovació inicial a la Comissió d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat.Compartiu aquest contingut

Paraules clau
encarnació/ Gràcia/
Anar a l'inici d'aquesta pàgina