Generalitat i Ajuntament acorden la cessió de 45 espais municipals als CAP per facilitar la campanya de vacunació de la grip : Servei de Premsa

Generalitat i Ajuntament acorden la cessió de 45 espais municipals als CAP per facilitar la campanya de vacunació de la grip

16/10/2020

Els espais estan distribuïts per tota la ciutat, la cessió es farà de forma temporal i el CatSalut se’n farà càrrec de les despeses que se’n derivin

L’acord arriba després de mesos de col·laboració entre les dues administracions que han cristal·litzat en projectes com els Pavellons Salut o els Hotels Salut

La Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona han arribat a un acord mutu per a la cessió de 45 espais municipals a Centres d’Atenció Primària (CAP) que hi ha a la ciutat per tal de facilitar l’actual campanya de vacunació de la grip. La cessió temporal dels espais es fa per poder garantir que, en el context de la Covid-19, l’Atenció Primària disposi d’espais suficients per poder assumir amb majors garanties la pressió assistencial derivada de la campanya de vacunació i poder mantenir amb les màximes garanties possibles la seva activitat diària.

Els 45 espais estan distribuïts per tota la ciutat i inclouen tipologies diverses com casals, centres cívics i casals de gent gran, entre d’altres. Els 45 espais són una primera xifra inicial que es podria ampliar en cas que sigui necessari i es detectin noves necessitats. La cessió es fa per un període inicial de tres mesos prorrogables i estarà regulada per un conveni marc en el qual s’especifica que el Servei Català de la Salut (CatSalut) es farà càrrec de les despeses d’adequació que se’n puguin derivar i dels costos de manteniment dels espais.

L’acord, que ha estat presentat en roda de premsa per la regidora de Salut, Envelliment i Cures de l’Ajuntament, Gemma Tarafa, i la sotsdirectora del CatSalut, Marta Chandre, és una passa mes en el marc de col·laboració que han seguit ambdues administracions des de l’aparició del nou coronavirus, i que ha cristal·litzat en projectes concrets com ha sigut els Pavellos Salut o bé els Hotels Salut.

 Compartiu aquest contingut