Torna l’“Obrim Carrers” tots els caps de setmana : Servei de Premsa

Torna l’“Obrim Carrers” tots els caps de setmana

17/10/2020

Aquest cap de setmana el Govern municipal recupera el programa “Obrim Carrers” amb l’objectiu de guanyar nous espais de passeig i de lleure per a la ciutadania i reforçar i ampliar l’activitat en els eixos comercials, garantint alhora les distàncies de seguretat

Tots els dissabtes i diumenges de 9 a 21 hores es restringeix el pas de vehicles a l’eix Creu Coberta-carrer de Sants i al carrer Gran de Gràcia. Els talls de trànsit s’han adaptat al tipus de via, al seu ús habitual i a les demandes veïnals

Aquest cap de setmana el Govern municipal torna a posar en marxa el programa “Obrim Carrers”, amb l’objectiu de deixar carrers lliures a la circulació de vehicles durant els dissabtes i els diumenges per tal que puguin ser utilitzats per al passeig i el lleure de la ciutadania. El programa també busca reforçar i ampliar l’activitat en els eixos comercials de l’entorn i, atesa la situació sanitària actual, garantir alhora la distància de seguretat recomanada.

 

 

L’Ajuntament de Barcelona treballa per transformar l’espai públic amb l’objectiu de convertir Barcelona en una ciutat més saludable, més humana i més segura, posant en primer pla a les persones i encaminant la mobilitat cap als modes més sostenibles, saludables i segurs

“Obrim Carrers” es va iniciar a principis del 2020, quedant interromput per la irrupció de la COVID-19. No obstant, mentre van estar en vigor les restriccions de mobilitat provocades per l’emergència sanitària, es van habilitar diferents àmbits de la ciutat per al pas dels vianants, les activitats d’oci i la pràctica esportiva els caps de setmana. A partir d’aquest cap de setmana el programa es reprèn adaptant els talls de trànsit al tipus de via i al seu ús habitual i  atenent alhora les demandes veïnals.

A partir d’avui, tots els caps de setmana quedaran obertes al passeig a peu  les vies següents:

En aquests punts, es garanteix el pas dels serveis municipals, els vehicles d’emergència i els vehicles de persones amb mobilitat reduïda i es permet l’accés als aparcaments de la zona. Pel que fa a altres vies, com la Via Laietana, l’Ajuntament de Barcelona treballa conjuntament amb veïns i comerciants de la zona una proposta vinculada al programa “Obrim Carrers”.

A part de l’ “Obrim Carrers”, el districte de Gràcia, a petició dels comerciants, també restringeix el pas de vehicles a dos trams de la Travessera de Gràcia tots els dissabtes entre les 9:00 i les 21:00 hores. Es tracta dels trams compresos entre Gran de Gràcia i Torrent de l’Olla i entre Torrent de l’Olla i Milà i Fontanals.

Es pot consultar tota la informació al web: barcelona.cat/obrimcarrers on s’ha incorporat un nou espai de preguntes i respostes per facilitar la informació de servei al ciutadà.Compartiu aquest contingut