Entra en funcionament el nou punt verd de barri del carrer Vallespir : Servei de Premsa

Entra en funcionament el nou punt verd de barri del carrer Vallespir

18/10/2020

Els veïns i veïnes del barri de Sants poden usar des de demà aquest nou equipament públic i gratuït de recollida de residus domèstics que no es poden llençar als contenidors

El nou punt verd de barri té una superfície de 63 m2 i ha comptat amb una inversió de 578 €

Barcelona suma ara un total de 28 punts verd de barri que l’any passat van rebre 650.000 usuaris i es van recollir 530 tones de residus

El nou punt verd de barri situat al carrer Vallespir, 14, al barri de Sants, districte de Sants – Montjuïc, entra en funcionament demà per donar servei de recollida de residus domèstics que no es poden llençar als contenidors. L’Ajuntament de Barcelona, en el marc de l’Estratègia Residu Zero, impulsa mesures i equipaments amb l’objectiu de reduir la generació de residus amb una aposta per la recollida selectiva, la prevenció, la recuperació i la reutilització de recursos i matèries primeres.

 

 

El nou punt verd de barri del carrer Vallespir, té una superfície de 63 metres quadrats i ha comptat amb una inversió de 255.578 euros. Aquest nou equipament de reciclatge donarà cobertura al veïnat del barri de Sants, en horari de dilluns a dissabte de 9.00 a 14.00 hores al matí i de 16.30 a 19.30 hores a la tarda. Aquest és un horari provisional dels punts verds de barri mentre duri la situació sanitària derivada de la Covid-19.

El nou equipament se suma als dos punts verds de barri que hi ha al districte de Sant-Montjuïc, el de Poble-sec i el de la Bordeta, a més dels punts verds mòbils repartits al districte i el punt verd de la zona de Montjuïc.

Els punts verds són instal·lacions ambientals de recollida de residus que necessiten un tractament específic que no es poden llençar als contenidors del carrer i tenen l’objectiu de facilitar als veïns i les veïnes un lloc on dipositar la majoria de residus que es generen a les llars. S’hi poden portar residus reutilitzables com roba, sabates o cartutxos de tinta i tòners; residus reciclables com aparells electrònics, oli de cuina, cables elèctrics o metalls diversos; i residus especials com piles, fluorescents, bombetes, radiografies o bateries.

A tots els punts verds de la ciutat, tant els mòbils, com els de barri i els de zona es pot fer servir la targeta d’usuari que permet bonificar tant la taxa metropolitana de tractament de residus (TMTR) com la taxa municipal de recollida de residus generats als domicilis. La targeta és un títol gratuït on queda registrat el nombre de vegades que un usuari fa servir un punt verd. La sol·licitud d’aquesta targeta es pot tramitar en línia a través del web de l’AMB i també de forma presencial als punts verds aportant un rebut recent de l’aigua. A partir d’aquí la bonificació s’aplica d’un any per l’altre, és a dir, el nombre de visites realitzades durant un any es reflecteix en l’import de les taxes de l’any següent. La reducció de les taxes és des d’un 1% amb dos usos del punt verd anual fins al 14% per 15 o més usos.

El nou punt verd de barri de Vallespir se suma al 27 que donen servei a la ciutat de Barcelona ampliant la xarxa existent:

Els punts verds en conjunt van augmentar el nombre d’usuaris un 5,51% l’any passat respecte a l’any anterior, un total de 989.418 veïns i veïnes en van fer ús. Pel que fa als punts verds de barri van tenir un total de 649.839 usuaris i van recollir 2.530 tones de residus.Compartiu aquest contingut