Iniciats els tràmits per transformar les casetes del carrer Encarnació en habitatge públic dotacional : Servei de Premsa

Iniciats els tràmits per transformar les casetes del carrer Encarnació en habitatge públic dotacional

20/10/2020



Temps estimat de lectura: 2 minuts

La Comissió d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat ha aprovat inicialment la MPGM que permetrà la construcció d’una quinzena d’habitatges públics dotacionals

El nou planejament també permetrà la construcció d’un equipament de proximitat de caràcter sociocomunitari als baixos de l’edifici

El projecte permetrà mantenir la fisonomia de les cases i el valor patrimonial i, a més, l’alzina bicentenària i l’espai verd.

Les casetes del carrer encarnació es transformaran en habitatge públic dotacional i en un equipament per al barri de la Vila de Gràcia. La Comissió d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat ha aprovat inicialment una Modificació del Pla General Metropolità (MPGM) per poder executar aquest projecte, que preveu la construcció d’un total d’entre 15 i 17 habitatges dotacionals, en un dels barris amb menys habitatge públic i més gentrificació, la Vila de Gràcia. El pla ha tirat endavant amb els vots a favor del Govern municipal, ERC, Junts x Catalunya i Barcelona pel Canvi  i ara continuarà la seva tramitació de cara a l’aprovació definitiva.

El projecte té la volumetria de planta baixa més 3 pisos i permet mantenir la fisonomia de les cases i el valor patrimonial i, a més, l’alzina bicentenària i l’espai verd. L’objectiu és que tant bon punt s’iniciïn els tràmits i per tant l’espai sigui de titularitat municipal, el veïnat pugui gestionar la zona de jardí on hi ha l’alzina catalogada com a arbre d’interès local i per tant, protegida com a bé d’interès públic. A més, també es preveu que als baixos de les cases s’hi ubiqui un equipament de proximitat de caràcter sociocomunitari.

El Districte de Gràcia, de forma conjunta amb els veïns i les veïnes, definirà un procés participatiu al barri per definir el tipus d’equipament de proximitat que s’ubicarà als baixos de l’edifici. Amb la voluntat de consensuar al màxim el projecte, també s’elaborarà conjuntament amb el veïnat les bases del concurs de projectes arquitectònics tant de l’edifici com del jardí, comptant amb representants del veïnat en el jurat del concurs.

Finalment, l’escola bressol municipal prevista inicialment en aquest emplaçament quedarà ubicada en un altre espai del carrer Encarnació, 61, on ara se situa de forma provisional l’escola de primària Teixidores. Això permetrà que l’escola bressol tingui més espai i més grups.





Paraules clau

Gràcia/