[INCLOU MATERIAL AUDIOVISUAL] Barcelona reuneix agents econòmics, socials i universitaris de la ciutat per abordar polítiques de talent que impulsin la reactivació econòmica : Servei de Premsa

[INCLOU MATERIAL AUDIOVISUAL] Barcelona reuneix agents econòmics, socials i universitaris de la ciutat per abordar polítiques de talent que impulsin la reactivació econòmica

21/10/2020

La promoció econòmica de l’Ajuntament incrementa fins 5,3 milions d’euros anuals la partida pressupostària per impulsar el talent a la ciutat. A principis d’any aquesta xifra era de 3,5 milions

Barcelona formarà 3.000 programadors web en els propers cinc anys per reforçar la capitalitat del talent digital a Europa

La col·laboració privada amb el sector públic es considera clau per impulsar la competitivitat de la ciutat i per pal·liar els greus efectes en l’economia i en l’ocupació derivats de la Covid-19

La mesura de govern de Talent forma part de les accions de reactivació del Centre de Coordinació de Resposta Econòmica (CECORE) dissenyada com a estratègia d’enfortiment i sortida de la crisi global, la qual posa el talent com a eix principal a Barcelona, ciutat referent d’innovació a Europa

L’Ajuntament de Barcelona s’ha reunit, de manera presencial i virtual, amb una trentena d’organismes, entre ells, agents econòmics, socials, entitats del tercer sector i el teixit econòmic i universitari, per abordar els reptes de ciutat quant a la potenciació de talent per a la reactivació econòmica de la ciutat. Aquesta trobada respon a la voluntat de multiplicar les idees i els esforços per donar embranzida a la mesura de govern de talent que es presenta avui a la Comissió d’Economia. Les diferents organitzacions, entitats, universitats i empreses, han estat fent-hi aportacions per al desenvolupament de la mesura, i se sumen a una col·laboració públicoprivada per impulsar la competitivitat del talent com a capital de la ciutat, molt especialment tenint en compte els greus efectes en l’economia i en l’ocupació derivats de la Covid-19.

El primer tinent d’alcaldia d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda i president de Barcelona Activa, Jaume Collboni, ha remarcat que la partida pressupostària de promoció econòmica de l’Ajuntament per potenciar el talent a la ciutat s’incrementa fins els 5,3 milions anuals, tenint en compte les necessitats actuals del mercat de treball, una partida que era de 3,5 milions a principis de 2020.

 

 

El tinent ha assenyalat que la suma d’esforços conjunta “és el camí per multiplicar els efectes de les polítiques municipals i avançar en la construcció d’un ecosistema diversificat”. A més, ha posat l’accent en “l’economia del coneixement” i en “la fortalesa de l’economia d’una ciutat que, ara més que mai, rau en les persones”. En aquest sentit, “cal eradicar la bretxa digital i permetre el desenvolupament capacitació tecnològica inclusiva, reduint els desequilibris, per tal de fer créixer el capital humà de la ciutat”.

Aquesta mesura de govern, que es considera clau per la reactivació de la ciutat, aborda el cicle de vida del talent, entesos com a generació, desenvolupament, retenció i atracció de talent a Barcelona. Entre els exemples per visualitzar la mesura, s’hi troben projectes com el de Vida Professional, per acompanyar les persones en les seves vocacions, l’impuls a les vocacions científico-tecnològiques, o el creixement de l’escola pública especialitzada IT Academy, que formarà 3.000 programadors web en els propers cinc anys, o les oportunitats de networking del programa Lidera; uns altres casos que exemplifiquen les actuacions de la mesura són els de l’àmbit públic-privat, com ara l’impuls de B&Partners, creat amb Barcelona Global, per afavorir les inversions a la ciutat, esdeveniments de marca de ciutat com les que aquesta setmana mou la Barcelona International Welcome; l’aposta per la formació professional de la Fundació BCN FP, o el conveni signat entre Mobile World Capital i Barcelona Activa, a través de Barcelona Digital Talent, per reforçar el talent digital i promocionar la competitivitat de les empreses.

La sessió ha comptat amb la intervenció de Cristina Colom, directora de Digital Future Society, que ha introduït el concepte d’emergència tecnològica des d’un punt de vista humanístic, i ha associat el concepte de talent als de tecnologia, treball i persones, que són els que permeten la millora de competitivitat tant en el món del treball com en l’econòmic i social.

A més, hi han participat rectors de les diferents universitats UB, UAB, UPF, UPC, i institucions com  22@Network, Associació 50a50, Barcelona Global, Barcelona Graduate School of Economics, BCU, Cambra de Comerç de Barcelona, CCOO, Circulo de Mujeres de Negocios, CTECNO, Fundació BCN FP, ESADE, Foment del Treball, Fundació MWC, Fundació Telefònica, IESE Business School, PIMEC, IESE Business School, SciTech DiploHub, SECOT, UGT, Barcelona Tech City, Universitat Harbour Space, VAE.

Tots ells coincideixen en posar en agenda l’impuls de les polítiques de talent més enllà de l’àmbit educatiu, i treballar en la projecció i la potenciació del talent a la ciutat, des de les seves múltiples vessants (sènior, jove, internacional, femení, etc.). Aquesta mesura de govern forma part de la palanca de reactivació del Centre de Coordinació de Resposta Econòmica (CECORE) dissenyada com a estratègia d’enfortiment i sortida de la crisi global, la qual posa el talent com a eix principal a Barcelona, ciutat referent d’innovació a Europa.

 

Enllaços relacionats:
Declaracions de Jaume Collboni

Català, vídeo (MP4)

Català, àudio (WAV)

Castellà, vídeo (MP4)

Castellà, àudio (WAV)Compartiu aquest contingut