L’Ajuntament de Barcelona publica ‘Claudi Montañá. Estoy hablando de mi generación’, una compilació d’articles escrits pel crític musical i escriptor entre el 1972 i el 1977 : Servei de Premsa

L’Ajuntament de Barcelona publica ‘Claudi Montañá. Estoy hablando de mi generación’, una compilació d’articles escrits pel crític musical i escriptor entre el 1972 i el 1977

22/10/2020



Temps estimat de lectura: 1 minut

L’objectiu de la publicació, amb edició i pròleg de Josep Maria Ripoll, és recuperar la memòria d’un periodista i escriptor, gairebé desconegut, que va deixar un llegat molt valuós sobre les commocions musicals, cinematogràfiques, literàries i ideològiques d’un període utòpic, textos situats a la frontera entre periodisme de divulgació i literatura de creació.

Claudi Montañá va deixar escrit el retrat d’una generació de la dècada dels seixanta i principis dels setanta que va passar d’idealista a nihilista, i en què s’aprecia el desengany del mateix autor, un període que va deixar pel camí algunes morts voluntàries, entre les quals hi ha la del mateix Montañá.

Al llibre, que fa un recorregut per la seva vida com a escriptor, es traça un mapa entre els seus escrits més simbòlics o transcendents, en els quals s’aprecia la seva qualitat literària i que ens mostren el retrat d’una generació. A més, la publicació es complementa amb escrits de persones que el van admirar i van escriure sobre ell després de la seva mort, com ara Àngel Casas, Salvador Picarol, Eduardo Haro Ibars, Oriol Llopis, Pilar Parcerisas, Juan José Fernández, Jaume Vallcorba i Carles Hac Amor, a més de Josep Maria Ripoll.

Aquesta publicació forma part de la col·lecció Biblioteca Secreta, que vol explicar l’essència d’una època a través dels seus protagonistes des de l’aprenentatge i l’experimentació individual i també col·lectiva.

 

DOSSIER DE PREMSA (PDF)





Paraules clau

publicacions/