8 centres educatius de la ciutat participen en el 48h Open House BCN : Servei de Premsa

8 centres educatius de la ciutat participen en el 48h Open House BCN

23/10/2020



Temps estimat de lectura: 2 minuts

La ciutat saludable és la temàtica de l’edició d’enguany que aposta per mostrar una ciutat justa, humana i sostenible des del punt de vista arquitectònic

El festival arriba a la seva onzena edició i s’adapta a les mesures de prevenció de la COVID-19 amb activitats tant presencials com virtuals

El Centre d’Art i Disseny Escola Massana, l’Institut Escola del Treball, l’Escola Timbaler del Bruc, l’Escola Llotja (Sant Andreu) l’Institut Martí i Pous, la nova escola modular Escola Auditori, el Lycée Français Maternelle (i els pavellons d’accés al Lycée Français) i el Conservatori Municipal de Música de Barcelona són els 8 centres de la ciutat que participen en el festival 48h Open House BCN d’aquest any.

L’edició d’enguany se celebra del 15 d’octubre al 15 de novembre i s’organitza al voltant de la temàtica La ciutat saludable. S’ha agrupat en zones que es poden recórrer a peu amb una distància màxima de quinze minuts entre les diferents activitats.

Urbanísticament, el concepte ciutat dels quinze minuts reivindica la ubicació de serveis bàsics a una distància màxima de quinze minuts caminant per als ciutadans i aposta per una ciutat justa (respectuosa amb les persones), humana (que afavoreix una mobilitat sostenible i anul·la desplaçaments innecessaris) i sostenible (respectuosa amb el medi ambient).

Per adaptar-se a l’actual context de mesures per la COVID-19, en l’edició d’enguany el festival ofereix, a part de les visites presencials habituals, visites guiades amb audioguia i activitats virtuals.

 

L’arquitectura com a component imprescindible de la cultura

48h Open House Barcelona és una associació cultural sense ànim de lucre que treballa per divulgar el patrimoni arquitectònic de la ciutat i ofereix productes i serveis culturals en l’àmbit de l’arquitectura. Té l’objectiu de promoure l’arquitectura com a component imprescindible de la cultura.

En les 10 edicions que s’han desenvolupat fins el moment, més de 515.000 persones han visitat el festival i s’han dut a terme gairebé 1.800 activitats gràcies a la col·laboració de 9.850 voluntaris i 224 arquitectes, i el suport de 80 entitats i empreses.

 





Paraules clau

48h Open House BCN/