La Guàrdia Urbana reforça les Unitats Operatives Nocturnes : Servei de Premsa

La Guàrdia Urbana reforça les Unitats Operatives Nocturnes

23/10/2020



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Les Unitats Territorials de la Guàrdia Urbana del districte de Ciutat Vella i de l’Eixample tindran torn de nit

S’augmentarà en un 32% el nombre d’agents destinats al torn de nit i es millorarà la resposta a la ciutadania

A partir de febrer de l’any vinent la Guàrdia Urbana de Barcelona reforçarà amb dos noves unitats les Unitats Operatives Nocturnes (UNO) del cos amb l’objectiu de millorar la resposta de servei a la ciutadania. Les UNO són les unitats que donen cobertura a demandes nocturnes de serveis policials dels diferents territoris.

Actualment la Guàrdia Urbana treballa en el territori de forma descentralitzada amb una Unitat Territorial per districte i quatre UNO que agrupen en el torn de nit les deu Unitats Territorials.

El nou projecte dotarà de torn de nit propi als districtes de Ciutat Vella i l’Eixample, i es farà agrupacions de dos districtes per la resta de territori.

La nova distribució seria la següent:

Aquest model atorga una major coherència en la gestió dels territoris amb més serveis com són Ciutat Vella i l’Eixample.

Les Unitats Territorials Nocturnes gestionen situacions que es donen durant la nit i que requereixen la intervenció de la Guàrdia Urbana, des de la seguretat viària fins la prevenció delictiva, passant pels diferents conflictes de convivència.

Durant l’any passat van gestionar més de 97.000 incidents, 977 sinistres de trànsit i van detenir i/o investigar 6.400 persones.

 


Tenint en compte la distribució que fa de les unitats el nou model, la distribució dels incidents gestionats l’any passat hagués quedat de la següent manera:


Com es pot observar, s’incrementarà l’eficàcia en la resposta per la reducció d’incidents a gestionar. Per exemple, dels actuals 30.000 incidents que gestiona l’agrupació nocturna actual de Ciutat Vella / Sant Martí, es passarà als 18.000 que hauria de gestionar Ciutat Vella.

A més, les noves agrupacions permeten un millor control de la realitat i una forma més eficient de gestionar els recursos: de tres districtes a dos. També millora la proximitat del servei de la Guàrdia Urbana i les adequa a les necessitats del territori. Es disposarà d’una estructura organitzativa més amplia amb més capacitat de resposta i coordinació i s’augmentarà la dotació operativa passant de 315 a 414 agents.





Paraules clau

guàrdia urbana/ Guàrdia Urbana de Barcelona/ gub/