Barcelona aposta pel talent i la transició energètica i digital per ser resilient i sostenible econòmicament : Servei de Premsa

Barcelona aposta pel talent i la transició energètica i digital per ser resilient i sostenible econòmicament

28/10/2020

El primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni, ha destacat avui a la cloenda de BForPlanet la importància de l’esdeveniment com a primera fira del mon dedicada a l’impuls de la sostenibilitat des del mon empresarial

Collboni ha posat en valor l’aprenentatge dels darrers mesos pandèmics i ha marcat com a objectius de ciutat comptar amb un model econòmic propi per afrontar eventuals futurs impactes com el de la Covid-19

El tinent d’alcaldia d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda, de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, ha participat avui a la cloenda de la Trobada Digital BForPlanet – Live, “II Trobada per un model productiu sostenible”, juntament amb Constantí Serrallonga, director general de Fira de Barcelona, i Francisco Lombardo, fundador de BForPlanet.

Collboni ha destacat en la seva intervenció la importància de BForPlanet com a primer esdeveniment firal del mon dedicat a l’impuls de la sostenibilitat des del mon empresarial, i ha posat en valor l’aprenentatge dels darrers mesos pandèmics, “que han fet veure que els reptes de l’Agenda 2030 per a empreses, ciutats i societats han passat de ser reflexions i desitjos a ser necessitats imperioses i que des de Barcelona volem convertir en plans d’acció, perquè tenim vocació per a l’acció”. Collboni ha ressaltat que s’ha vist clarament que “la sostenibilitat és més necessària que mai, ambiental i social, però també i molt, econòmica.”.

El tinent d’alcaldia ha explicat que, per ser sostenible econòmicament, Barcelona té com a objectius principals diversificar l’economia, per fer-la més resilient i que estigui millor preparada davant d’impactes con el viscut amb la Covid-19: “Barcelona vol actuar i ho estem fent sobre 3 pilars bàsics, que són el core del Barcelona Green Deal, sobre la sostenibilitat, equitat i competitivitat i ho fem apostant per la transició energètica i digital, i pel talent”. “Estem construint un model propi de Barcelona, i ho fem amb l’impuls de l’energia fotovoltaica, la rehabilitació energètica en la construcció, o la transició digital amb elements com la transformació de l’edifici de Correus al centre de la ciutat”. “I ja hem començat a fer-ho”, ha seguit Collboni, “hem passat a l’acció perquè estem segurs que en el moment zero, quan es pugui tenir un calendari de sortida de la crisi, la ciutat estarà llesta per posar-se a caminar, reactivar-se i reconstruir-se, i en aquest model apostarem de nou també per la col•laboració públic-privada, perquè és una de les claus de l’èxit de Barcelona, la capacitat de proposar, el talent sumat a la visió a llarg termini i l’equilibri entre actors privats i públics”.

BForPlanet – Live, “II Trobada per un model productiu sostenible” s’ha celebrat íntegrament durant el dia d’avui, i dona continuïtat a la fira BForPlanet que tindrà lloc a Barcelona al mes de maig de 2021, i que va celebrar la seva primera edició al gener a la capital catalana, com a saló centrat en l’impuls al sector privat dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Organització de Nacions Unides (ONU).Compartiu aquest contingut