[INCLOU MATERIAL AUDIOVISUAL] Moviment de grans ciutats europees per gestionar de manera directa part dels Fons Covid : Servei de Premsa

[INCLOU MATERIAL AUDIOVISUAL] Moviment de grans ciutats europees per gestionar de manera directa part dels Fons Covid

29/10/2020



Temps estimat de lectura: 3 minuts

Alcaldesses i alcaldes de Barcelona, París, Milà, Budapest, Praga, Varsòvia, Bratislava, Hannover i Lisboa han adreçat un escrit conjunt promogut per les alcaldies de Barcelona i Milà a les presidències del Parlament Europeu, Comissió Europea i Consell Europeu.

Les ciutats insten les institucions europees a reconèixer els municipis com a aliats clau en la sortida de la crisi i demanen poder destinar un mínim del 10% dels Fons de Recuperació i Resiliència

Grans ciutats europees lideren un moviment conjunt per reclamar la gestió directa de part dels Fons Covid. Alcaldesses i alcaldes de Barcelona, París, Berlín, Milà, Budapest, Praga, Varsòvia, Bratislava, Hannover i Lisboa han enviat una carta conjunta al president del Parlament Europeu, David Sassoli, a la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, i al president del Consell Europeu, Charles Michel, per “sumar la veu de les ciutats” al debat sobre la millor manera d’assignar els Fons de Recuperació i Resiliència de la Unió Europea. Aquesta iniciativa ha estat promoguda inicialment per les alcaldies de Barcelona i Milà.

En el seu escrit, els responsables municipals transmeten la constatació de l’afectació desproporcionada de la pandèmia sobre les seves poblacions i reivindiquen un paper actiu en la gestió de la crisi des d’una “posició única per abordar les necessitats immediates i a llarg termini de la seva ciutadania.” Per aquest motiu, insten les institucions europees a reconèixer els municipis com a aliats clau en la lluita per un futur resilient i en traslladar als governs dels estats membre de la Unió Europea l’exigència per incloure les ciutats en els plans de recuperació europea. Més concretament, demanen poder destinar un mínim del 10% dels Fons de Recuperació i Resiliència al nivell local, per tal que es puguin gestionar d’una manera més eficient directament per les ciutats, acceptant les propostes que s’han fet en aquest sentit al Parlament Europeu. Les ciutats també han alertat les institucions de la Unió Europea sobre la necessitat d’accelerar el pagament dels Fons per maximitzar l’eficàcia. Alcaldesses i alcaldes reconeixen el bon paper de les institucions europees per abordar correctament l’abordatge de la crisi, i els demanen que reconeguin “l’immens potencial dels governs locals per construir una Europa forta, verda i justa i acceptin l’aliança estratègica que ara ofereixen”.

 

Documents relacionats

Carta d’alcaldes i alcaldesses de ciutats europees sobre el Fons de Recuperació i Resiliència de la UE

Carta de alcaldes y alcaldesas de ciudades europeas sobre el Fondo de Recuperación y Resiliencia de la UE

Letter from European Mayors on the EU’s Recovery and Resilience Facility

 

Declaracions d’Ada Colau

Català

Vídeo MP4

Àudio WAV

Castellà

Vídeo MP4

Àudio WAV





Paraules clau

Fons Covid/