Jordi Rabassa participa al debat virtual “La repressió del tardofranquisme en primera persona” : Servei de Premsa

Jordi Rabassa participa al debat virtual “La repressió del tardofranquisme en primera persona”

04/11/2020



Temps estimat de lectura: 1 minut

Dijous 5 de novembre, a les 18:30 hores, el regidor de Memòria Democràtica, Jordi Rabassa, participarà en el debat virtual “La repressió del tardofranquisme en primera persona”. El moderador serà l’historiador Xavier Domènech; hi participaran la querellant de la CEAQUA contra Antobio González Pacheco i d’altres policies, Roser Rius; i el president de l’Associació Catalana d’Expresos Polítics del Franquisme i torturat per Genuino Navales a la Jefatura Superior de Policia de Via Laietana, Carles Vallejo.

Durant els darrers anys de la dictadura franquista, incomptables persones anònimes van patir directament les conseqüències més greus de la repressió a mans d’empleats o empleades públics. A data d’avui, la majoria d’aquestes situacions continuen sent desconegudes per a bona part de la ciutadania de Barcelona, tot i que molts d’aquests fets es van produir a la nostra ciutat.

Aquesta iniciativa s’emmarca en el projecte de reconeixement de les persones represaliades pel tardofranquisme, engegat aquests darrers mesos per les Direccions de Serveis de Drets de Ciutadania i de Memòria Democràtica de l’Ajuntament de Barcelona.

Atesa la situació sanitària actual el debat es farà de manera virtual. L’aforament és limitat, pel que cal que realitzeu la inscripció a través del correu electrònic dretsciutadania@bcn.cat.

 





Paraules clau

tardofranquisme/