Helios Gómez i Boris Groys, a La Virreina Centre de la Imatge : Servei de Premsa

Helios Gómez i Boris Groys, a La Virreina Centre de la Imatge

05/11/2020

Les exposicions Dies d’ira. Comunisme llibertari, gitanos flamencs i realisme d’avantguarda i Pensant en bucle es podran visitar des d’avui i fins al 7 de febrer del 2021

Més de 350 treballs i documents proposen una revisió de l’obra d’Helios Gómez mostrant-lo en els contextos culturals, socials i polítics que va travessar; recorrent les xarxes que va transitar, les aliances amb artistes i moviments en què va militar, subratllant la profunda convicció comunitarista de la seva feina 

Delits iconoclastes, Cossos immortals i La religió com a mèdium són els tres videocollages que Boris Groys va produir entre 2002 i 2007 i amb els quals posa en escena els ambivalents rituals de la paraula i la imatge que constitueixen la nostra cultura actual

A partir del dijous 5 de novembre es poden veure dues noves mostres a La Virreina Centre de la Imatge: Dies d’ira. Comunisme llibertari, gitanos flamencs i realisme d’avantguarda és una retrospectiva dedicada a l’artista sevillà, gitano i barceloní, Helios Gómez (Sevilla, 1905 – Barcelona, 1956), comissariada per Pedro G. Romero; Pensant en bucle consisteix en una instal·lació audiovisual de tres videocollage del filòsof, crític d’art i teòric dels mitjans, Boris Groys (Berlín Oriental, 1947), a cura de Manuel Fontán del Junco.

Dossier de premsa i material gràficCompartiu aquest contingut