Barcelona lliura quatre noves promocions del parc públic de lloguer de més de cent habitatges : Servei de Premsa

Barcelona lliura quatre noves promocions del parc públic de lloguer de més de cent habitatges

13/11/2020

Les promocions de Vores Via Augusta, Germanetes LLS, Ali Bei i Cal Cisó engloben un total de 109 habitatges de lloguer assequible, lloguer social i amb serveis per a la gent gran

La inversió municipal per a aquestes promocions ha estat d’uns 17,5 milions d’euros

L’Ajuntament de Barcelona, mitjançant l’Institut Municipal d’Habitatge i Rehabilitació (IMHAB), persegueix des dels darrers anys l’ampliació del parc públic d’habitatge com a mesura per garantir el dret a l’habitatge digne. Des del 2015, s’han posat en marxa la construcció de prop de 8.000 pisos i, actualment, l’Ajuntament té 73 promocions actives, 18 de les quals estan acabades, 24 en construcció, 25 en redacció de projecte i 6 en reserva de sòl. D’aquestes, en les pròximes setmanes i mesos s’entregaran quatre d’aquestes noves promocions finalitzades, en les quals hi entraran a viure 109 unitats familiars o de convivència, és a dir, unes 270 persones aproximadament.

De les quatre promocions que es lliuraran pròximament a les persones adjudicatàries, les de Via Augusta, Germanetes i Ali Bei han estat impulsades per l’IMHAB, mentre que la de Cal Cisó és una iniciativa del Consorci de la Zona Franca. La inversió municipal al conjunt de les quatre promocions ha estat de 17,5 milions d’euros.

 

 

 

 

Per tal de donar a conèixer les noves promocions al veïnat dels barris on es troben aquests nous habitatges, l’Ajuntament de Barcelona convoca diverses jornades de portes obertes a tothom, amb inscripció prèvia i atenent a les mesures sanitàries per la covid a cada moment. La jornada a la promoció de Via Augusta s’ha celebrat aquest divendres 13 de novembre, la promoció de Germanetes es podrà visitar l’11 i el 12 de desembre, i la d’Ali Bei, al mes de gener.

 

La primera d’aquestes promocions és la de Via Augusta 401-403, al barri de Sarrià, i està composta de 13 habitatges de lloguer assequible, 13 trasters i 9 places d’aparcament, en règim de lloguer assequible. L’edifici està distribuït en planta d’aparcament, planta baixa i quatre plantes més. Dels 13 pisos, 5 consten de 75 metres quadrats i 3 habitacions, i 8 de 55 metres quadrats i 2 habitacions.

D’aquesta promoció destaca que la façana que dona a la Via Augusta disposa d’una galeria penjada a mode de tribuna amb l’objectiu de protegir la privacitat i aïllar al màxim del soroll del carrer. Destaca també la reducció d’emissions i d’estalvi energètic, ja que disposa d’una instal·lació d’aerotèrmia que produeix l’aigua calenta i impulsa calefacció, així com un sistema de ventilació higrorregulable.

La inversió per a la construcció d’aquesta promoció ha estat d’uns 1,8 milions d’euros.

 

La promoció de Germanetes LLS, al carrer de Comte Borrell, 159, està situada al conegut com Espai Germanetes, al districte de l’Eixample. L’edifici consta de 35 habitatges, 30 dels quals per al lloguer social, mentre que a la resta es destinaran a contingents especials i emergències provinents de Serveis Socials.

Els 30 habitatges, de dos dormitoris, s’han adjudicat segons diferents criteris: set sota criteris territorials, tres per famílies monoparentals, nou per a menors de 35 anys, deu per sol·licitants en general, i el restant es tracta d’habitatge adaptat per a persones amb discapacitat.

La inversió per a la construcció de la promoció de Germanetes ha estat de prop de 5 milions d’euros.

 

Aquesta promoció, situada al carrer d’Ali Bei, 100-102, consta de 49 habitatges amb serveis per a la gent gran amb l’objectiu d’oferir habitatges adaptats, segurs, comfortables i integrats en la comunitat, que compti amb el suport necessari. Aquests serveis consisteixen en consergeria, teleassistència, suport a la neteja i suport personal. Aquesta tipologia d’habitatges van adreçats a persones de 65 anys o més, que no tenen habitatge en propietat i que fan les activitats del dia a dia per si mateixes.

Els 49 habitatges d’aquesta promoció consten de 2 dormitoris, 12 dels quals estan reservats per criteris territorials i 2 són habitatges adaptats per a persones amb discapacitat. Alhora, la promoció d’Ali Bei disposarà de 10 allotjaments per acollir persones derivades dels seus serveis.

Quant a la inversió per a la construcció d’aquests habitatges, ha estat de 4,4 milions d’euros.

 

La promoció del carrer de Cal Cisó, 50-58, és una iniciativa del Consorci de la Zona Franca de 68 habitatges, 32 dels quals estan gestionats i administrats per l’Institut Municipal de l’Habitatge i Rehabilitació. D’aquests 32, s’ha fet la convocatòria d’adjudicació de 17 habitatges de 2 i 3 dormitoris en règim de lloguer assequible i els altres 15 s’han reservat per a contingències i emergències de Serveis Socials.

En aquesta convocatòria, 4 habitatges s’han reservat per criteris territorials, 2 per a famílies monoparentals, 5 per a menors de 35 anys, i els 6 restants per a sol·licitants generals.

La inversió municipal en la promoció de Cal Cisó ha estat d’uns 6,3 milions d’euros.

 

 Compartiu aquest contingut