[INCLOU MATERIAL AUDIOVISUAL] L’Ajuntament de Barcelona reforça la neteja al districte de Ciutat Vella : Servei de Premsa

[INCLOU MATERIAL AUDIOVISUAL] L’Ajuntament de Barcelona reforça la neteja al districte de Ciutat Vella

14/11/2020



Temps estimat de lectura: 3 minuts

S’incrementen els efectius en 18 persones, que suposen 9 equips més, per a dur a terme les tasques de manteniment del territori

El districte incorpora 3 fregadores i 1 màquina d’aigua a pressió

Aquest reforç es duu a terme en aquests moments en els que la pressió turística ha disminuït de manera clara i s’ha constatat un descens important de l’activitat comercial

Aquesta iniciativa està inclosa en la mesura de govern “Ciutat Vella davant la crisi produïda per la Covid-19”, que es va presentar al Consell Plenari del Districte de l’octubre

L’Ajuntament de Barcelona aposta per reforçar la neteja al districte de Ciutat Vella, el cor de la ciutat. La situació actual, ocasionada per l’emergència sanitària, ha portat a una baixada clara del turisme al territori i un descens important de l’activitat comercial del mateix. Tot això, ha posat de manifest la necessitat de realitzar altres tipus de tasques de neteja per donar resposta a necessitats que quedaven amagades rere de la pressió turística al districte.

 

 

Per aquest motiu, s’està executant un pla de xoc amb noves accions que tenen com a principal objectiu aconseguir millorar la percepció del manteniment de l’espai públic. Aquestes inclouen accions diferents a les que s’han fet habitualment per arribar a un nivell de neteja superior i adaptat a les noves necessitats de la ciutat.

Aquest pla de xoc se centra en la neteja dels paviments i en la de les pintades i, per dur-lo a terme, s’han destinat recursos extraordinaris. Aquests són la presència de 18 persones més distribuïdes en 9 equips i la incorporació de tres màquines fregadores –fins ara no n’hi havia cap a Ciutat Vella- i una màquina d’aigua a pressió més.

Aquesta iniciativa està inclosa en la mesura de govern “Ciutat Vella davant la crisi produïda per la Covid-19”, que es va presentar al Consell Plenari del Districte del passat mes d’octubre. Aquest document recull un total de 120 accions per fer front a bona part de les conseqüències de la pandèmia i del confinament en els àmbits de les cures, els drets econòmics i socials i el dret a la ciutat de la població del districte.

 

Un nou dispositiu per tal de fregar els paviments

Una de les noves accions que s’ha posat en marxa busca reduir les taques als paviments del districte, ja que aquests són clars i porosos i presenten diverses tipologies de brutícia que poden acabar transmetent una certa sensació de manca de neteja de la via pública, tot i que els carrers estiguin nets.

Per això, el que es fa és un fregat del paviment mitjançant diverses passades successives de les fregadores. D’aquesta manera, les taques es van eliminant i els paviments llueixen molt més. A més, aquests fregats es complementen amb un equip d’aigua a pressió que actua sobre aquells espais on les màquines fregadores no arriben com són les taques dels racons, sota les papereres o sota el mobiliari urbà.

Aquest dispositiu està format per tres màquines fregadores -de les que el districte no en tenia cap fins al moment- i un nou equip d’aigua a pressió. També es compta amb 8 persones més que se sumen a les que ja treballen habitualment al districte de Ciutat Vella.

 

S’han eliminat 1.642 entre pintades i cartells a façanes del districte

Des dels serveis de neteja, també s’ha dut a terme una acció intensiva per tal d’eliminar les pintades a les façanes del districte que no corresponen a edificis patrimonials. Aquesta iniciativa, també inclosa en el pla de xoc, ha suposat eliminar un total de 1.378 pintades i 264 cartells totalitzant 1.642 actuacions d’esborrat i retirada i s’han netejat un total de 2.569 metres quadrats. Per dur-la a terme s’han incorporat 5 equips amb 10 persones al servei habitual.

Tenint en compte que el districte de Ciutat Vella compta amb molts edificis patrimonials, des de les diverses àrees implicades de l’Ajuntament, s’està treballant en un protocol per tal de dur a terme també una actuació intensiva en aquests edificis i deixar-los lliures de pintades. A més de millorar els procediments per tal de poder actuar amb més celeritat cada cop que es detecti alguna actuació vandàlica contra el patrimoni.

Finalment, també s’està treballant en un protocol que permeti actuar en les persianes dels comerços i això passaria per aconseguir acords de col·laboració amb els propietaris de locals. D’aquesta manera es busca millorar la percepció de neteja als carrers del districte.

 

Enllaços relacionats:

Decles Jordi Rabassa – Vídeo i Àudio
Decles Eloi Badia – Vídeo i Àudio
Recursos neteja





Paraules clau

Ciutat Vella/ neteja/