La Virtual 42/7 Zurich Marató Barcelona culmina amb un èxit de participació : Servei de Premsa

La Virtual 42/7 Zurich Marató Barcelona culmina amb un èxit de participació

17/11/2020

La cursa barcelonina tanca unes xifres de rècord posicionant-se com la marató virtual més participativa de l’Estat

500 corredors i corredores s’han sumat al repte virtual, que ha comptat amb prop de 8000 finishers

Hi han estat representades fins a 50 nacionalitats diferents i un 30% de participació femenina

Barcelona culmina la Virtual  42/7 Zurich Marató Barcelona amb gran suport popular. Des del dia 8 i fins el 15 de novembre, 13.459 persones van unir-se al repte de córrer 42.195km des de qualsevol lloc del món, distribuint els quilòmetres com més s’adaptessin a les seves condicions i necessitats. D’aquesta manera, el perfil dels participants ha sigut molt variat, des de maratonians/es que van completar el repte en un sol dia, fins a persones que van acumular els quilòmetres al llarg de tota la setmana, i s’ha arribat als gairebé 8000 finishers.

David Escudé, regidor d’Esports, ha declarat: “Vull agrair l’alta participació i implicació de tots i totes en la Virtual 42/7 Zurich Marató de Barcelona, la qual cosa ens referma en la idea que Barcelona és una ciutat esportista, que practica i gaudeix amb l’esport. Aquesta pandèmia ens ha obligat a reinventar-nos, a buscar propostes alternatives que ens permetin mantenir totes les mesures sanitàries i que alhora ens permetin seguir fent esport. La gran acollida d’aquesta proposta ens confirma que això és possible i que hem de seguir treballant en aquesta línia. Aprofito per agrair també a tots i totes els/les participants el seu compromís i esportivitat a l’hora de participar, posant en pràctica totes les mesures i recomanacions sanitàries. Per acabar, vull posar en valor l’alta participació solidària que ha tingut la cursa, una oportunitat més per demostrar que  Barcelona, més enllà de ser una ciutat esportista, és també una ciutat solidària. Moltes felicitats a tots i a totes!

No podem tenir més paraules d’agraïment cap a totes les persones que han participat en la Virtual 42/7 Zurich Marató Barcelona. Tot i que som molt conscients que no hi ha res comparable amb l’emoció d’estar a la línia de sortida a l’Av. Maria Cristina, davant les imponents Torres Venecianes i envoltats de milers de corredors i corredores. Tots els inscrits ens han demostrat que el compromís i l’esperit de la Marató va molt més enllà de la cursa. Un milió de gràcies a totes elles que, malgrat les circumstàncies, s’han adaptat i ens han fet viure una setmana plena d’ emocions a flor de pell. Ara més que mai, treballarem amb la màxima il·lusió perquè la Marató del 2021 sigui UNA EXPERIÈNCIA MÀGICA”, segons paraules del director de la Virtual 42/7 Zurich Marató Barcelona, Cristian Llorens.

 

Les xifres de la 42/7 Virtual Zurich Marató Barcelona

De les 13.459 persones inscrites, han finalitzat els 42.195 km prop de 8.000 participants. Amb més de 50 nacionalitats representades i un 30% de participació femenina, la edat dels i les participants ha sigut molt variada, sent la franja més nombrosa la compresa entre els 40 i 49 anys, que ha representat el 38% dels corredors/es.

Entre tots i totes, s’han sumat més de 330.000 km que han servit per mantenir vius els objectius de molts/es maratonians/es, i per incentivar l’interès de molts altres corredors i corredores que, en condicions normals, mai s’haurien plantejat el repte de fer una marató.

 

Més de 3.800 medalles solidàries

La vinculació de la prova amb la Marató de TV3 i Catalunya Ràdio ha tingut molt bona acollida entre els i les participants. Més de 3.800 persones han comprat la medalla de la Virtual 42/7 Zurich Marató Barcelona, 1€ del seu valor se sumarà a la recaptació de la Marató de TV3 que aquest any destinarà els beneficis a la investigació per la Covid-19. Així, en aquests moments ja s’han recaptat més de 3.800 euros.

Totes aquelles persones que vulguin, tant si han participat a la prova com si no, poden col·laborar en aquesta iniciativa solidària i comprar la medalla de la Virtual 42/7 Zurich Marató Barcelona, en el següent enllaç, fins el proper dijous 19 de novembre a la nit.

https://www.rockthesport.com/ca/esdeveniment/zurich-marato-barcelona-virtual/inscripcio/selecciona-tarifa?frm=0&men=0&tit=1

 

L’organització efectuarà els enviaments de les medalles a partir de finals de novembre.

 Compartiu aquest contingut