Comencen les obres del col·lector de l’avinguda Diagonal, una actuació clau per adaptar el sistema de clavegueram als efectes del canvi climàtic : Servei de Premsa

Comencen les obres del col·lector de l’avinguda Diagonal, una actuació clau per adaptar el sistema de clavegueram als efectes del canvi climàtic

18/11/2020

L’Ajuntament de Barcelona inicia la primera fase de les obres d’ampliació del col·lector de la Diagonal entre el passeig de Sant Joan i el carrer Girona, que posteriorment arribarà fins a la plaça de Francesc Macià

Les obres tenen un cost de 7,7 milions d’euros (IVA inclòs) i està previst que finalitzin el mes de gener de 2022. Es tracta d’una actuació imprescindible també per a la connexió de la xarxa de tramvies per l’avinguda Diagonal

Les obres comportaran afectacions a la mobilitat. A partir del 23 de novembre la calçada central de l’avinguda Diagonal quedarà tallada al trànsit privat, des de Roger de Llúria fins a Aragó, i s’haurà de desviar bàsicament per Aragó o Mallorca, en sentit Llobregat i per Rosselló o València en sentit Besòs

El desdoblament permetrà augmentar la capacitat actual de desguàs de l’eix drenant de l’Avinguda Diagonal i reduir així els riscos d’inundació a la zona en cas de fenòmens de pluja intensa

Aquesta és una actuació prioritària recollida al Pla Director Integral de Sanejament de Barcelona (PDISBA) en compliment dels compromisos de la Declaració d’Emergència Climàtica per adaptar el sistema de clavegueram i drenatge als efectes del canvi climàtic

Descarregar nota de premsa en format PDFCompartiu aquest contingut