L’Ajuntament de Barcelona participa en la Time Use Week centrada en les polítiques del temps saludables i en la construcció d’una agenda global : Servei de Premsa

L’Ajuntament de Barcelona participa en la Time Use Week centrada en les polítiques del temps saludables i en la construcció d’una agenda global

18/11/2020

La Time Use Week se celebrarà telemàticament del 23 al 29 de novembre amb més de 50 referents internacionals

Es debatrà sobre usos del temps en el nou context socioeconòmic i el seu impacte en les relacions laborals, en les polítiques municipals, la recerca i l’Agenda 2030

Amb la Time Use Week 2020, sota el lema Building a new global agendaConstruint una nova agenda global”, la 7ª Setmana dels Horaris s’internacionalitza amb la participació de 50 referents internacionals en polítiques del temps saludables i una agenda més internacional, tot mantenint l’esperit i les accions que l’han fet referent en les polítiques del temps a Catalunya tots aquests anys.

Amb aquesta internacionalització del Congrés, que se celebrarà l’any vinent per proper cop a Barcelona, la ciutat s’afiançarà en ser una ciutat referent en tema d’organització del temps. Barcelona va guanyar fa dos anys la candidatura per acollir el Congrés dels Usos del Temps.

La Time Use Week 2020 tindrà lloc del 23 al 27 de novembre virtualment a través d’una plataforma única digital, i es planteja com un espai de trobada i debat multidisciplinar (amb experts de recerca, organitzacions, empreses i institucions) per tal de donar resposta a preguntes clau al voltant de les polítiques del temps, partint d’un objectiu comú: construir un discurs global sobre les polítiques del temps, que aporti un major benestar a la ciutadania i estigui alineat amb el nou context socioeconòmic i els objectius de l’Agenda 2030. Per la Barcelona Time Use Initiative for a Healthy Society (BTUI), el nou context socioeconòmic, marcat per la pandèmia del COVID-19, la globalització i la digitalització dels llocs de treball està relacionat directament amb les innovacions que han de venir des de les polítiques de temps.

Per això, aquest espai de trobada interdisciplinar al voltant dels usos del temps comptarà amb la participació de referents internacionals com Carl Honoré i Judy Wajcman, de representants d’organitzacions implicades en iniciatives per un nou ús del temps com Joaquín Nieto, Director de l’oficina de l’Organització Internacional del Treball a Espanya o Charlotte Lockhart, CEO de la 4 Day Week Global Foundation, de representants institucionals com Joaquín Pérez Rey , Secretari d’estat d’ocupació i economia social del Govern d’Espanya i de més d’una desena de municipis europeus.

Aquesta trobada l’organitza la BTUI, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat de Catalunya, l’Àrea Metropolitana de Barcelona  i la Diputació de Barcelona.

 

ELS USOS DEL TEMPS ANALITZATS DES DE 4 EIXOS: RELACIONS LABORALS, RECERCA, POLÍTIQUES LOCALS I POLÍTIQUES INTERNACIONALS.

La Time Use Week s’organitzarà a través de quatre eixos temàtics:

També hi inclourà un acte sobre Bones pràctiques empresarials a Catalunya en temps de COVID-19, amb representants de Foment del Treball, de PIMEC i dels sindicats UGT i CCOO i que es retransmetrà per Betevé.  .

 

TRES ACTES CLAUS: INAUGURACIÓ, CLOENDA I LA TAULA DE MESURES LEGISLATIVES POST-COVID

 

–>L’acte inaugural del dia 23, amb la conversa “Repensant el nostre temps” entre Carl Honoré, veu del moviment Slow y Judy Wajcman, catedràtica de sociologia de la London School of Economics, moderat per Judit Carrera, Directora General del CCCB i l’acte institucional inaugural amb la participació de representants de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona, l’Àrea Metropolitana de Barcelona i la Diputació de Barcelona.

—> L’acte de cloenda del dia 27, que comptarà amb les intervencions de Jean-Yves Boulin, de la Xarxa de Municipis Europeus per un nou ús del temps, i d’Ignace Glorieux, president de la IATUR (International Association for Time Use Research), Meritxell Budó, Consellera de Presidència de la Generalitat de Catalunya,  Jaume Collboni, Primer Tinent d’Alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona, Elvira Méndez, presidenta del Consell Assessor per la Reforma Horària i Marta Junqué, co-coordinadora de la BTU. En la cloenda es presentarà la Time Use Week 2021, que inclourà el Congrés anual de la IATUR, amb la participació de 200 ponents internacionals experts en diverses disciplines al voltant dels usos del temps.

—>També en destaquem l’acte del dia 23 sobre Mesures legislatives i polítiques en l’era post COVID-19 on participaran Joaquín Pérez Rey, Secretari d’estat d’ocupació i economia social del Govern d’Espanya, Alexis Serra, Director de l’Oficina per a la Reforma Horària de la Generalitat de Catalunya, Sara Berbel, Gerent municipal de l’Ajuntament de Barcelona, Laura Rahola Ortega, Cap de Comunicació de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona i Fabián Mohedano, promotor de la Iniciativa per la Reforma Horària.

 

LES INSCRIPCIONS ENCARA ESTAN OBERTES:

Els actes de la Time Use Week 2020 seran en català o anglès. Totes les sessions es podran reproduir en directe i estaran doblats en català o anglès segons correspongui. L’esdeveniment es retrasmetrà a través d’una plataforma única digital.

Per inscriure’s, cal fer-ho a través d’aquest enllaç: tuw2020.timeuse.barcelona

 

——————————————-

PER INFORMACIÓ ADDICIONAL PER A PREMSA:

Per més informació, podeu consultar-la a: https://www.timeuse.barcelona/tuw-2020

Per contacte directe:Compartiu aquest contingut